undefined
undefined

Zidan odabrao četiri kluba u kojima bi mogao da radi

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 14:16

Od leta ponovo u akciji...

Dugo je Zinedin Zidan bez posla, na leto će biti pune dve godine, pa se očekuje da legendarni as tokom narednih meseci pronađe novi angažman. Čekao je Zizu rasplet u Fudbalskom savezu Francuske, nadao se da bi mogao da nasledi Didijea Dešana, međutim njegov nekadašnji saigrač odlučio je da ostane na čelu dvostrukih evropskih i svetskih šampiona makar do Eura u Nemačkoj 2024.

Tako će se Zidan ipak vratiti klupskom fudbalu. Kako navodi madridski AS, trostruki šampion Evrope sa Real Madridom odredio je četiri kluba u kojima bi mogao da radi. Pored Kraljevskog kluba u kojem je već bio u dva mandata, Zidan je pikirao Juventus, Pari Sen Žermen i Bajern Minhen.

Izabrane vesti

Odavno je poznato da je upravo on velika želja Nasera Al Kelaifija, ali da je prevagu letos odneo sportski direktor Luis Kampos koji je bio uporan da šansu pruži Kristofu Galtijeu. U Parizu se zna - ukoliko Galtije uprska u Ligi šampiona vrlo verovatno čeka ga otkaz i mesto će biti otvoreno za Zidana.

Juventus kao klub u kome je postao svetski as uvek je aktuelan, ali pitanje je da li bi Zizu pristao da dođe u Torino umesto Maksa Alegrija nakon najnovijih dešavanja vezanih za finansijske malverzacije.

Imajući u vidu da se nije baš najsjajnije rastao sa Florentinom Perezom kada je drugi put napuštao Real, kraj mogućeg povratak na Bernabeu stoji veliki znak pitanja, dok je Bajern za mnoge iznenađenje na ovom skraćenom spisku.

AS međutim podseća da je Zidan bio gost nemačkog šampiona tokom 2015. godine. I to nekoliko nedelja. Tom prilikom oduševio se uslovima za rad u Minhenu i stekao veliko poštovanje za Bajern.

Sa Julijanom Nagelsmanom je situacija slična kao i sa Galtijeom. Ako ponovo podbaci u Ligi šampiona - a sastaje se baš sa Galtijeovim Parizom - otkaz nikoga ne bi trebalo da začudi.

Bilo kako bilo, Zizu čeka kao zapeta puška. Spreman je da se vrati u igru.


tagovi

Zinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid
Bajern
Juventus
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara