Švedska (©Reuters)
Švedska (©Reuters)

Zlatan ne igra protiv Srbije: Švedska objavila spisak za Ligu nacija

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 13:41

Nema ni Helandera i Ekdala

Pada zavesa na fudbalska prvenstva širom Evrope, a otvara se polako pozornica za nove utakmice reprezentacija.

Početak juna doneće novo izdanje Lige nacije, a u grupi 4 klase B ovog takmičenja igraće selekcija Švedske, kojoj će rivali biti Srbija, Norveška i Slovenija.

Izabrane vesti

Selektor reprezentacije Švedske Jane Anderson objavio je danas spisak igrača na koje računa za četiri utakmice u razmaku od samo deset dana.

Na tom spisku nema najvećeg švedskog fudbalera 21. veka Zlatana Ibrahimovića, te će on propustiti duel sa Srbijom 9. juna u Stokholmu. Selektor Anderson je saopštio da će Zlatan odsustvovati zbog povrede.

Pored njega, na spisku nema od standardnih članova reprezentacije ni Albina Ekdala niti Filipa Helandera.

S obzirom na to da selekcija Tri krune neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru naredne jeseni, Švedska je odlučila da podmladi malo sastav i iskoristi Ligu nacija kao pripremu za naredne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Na spisku Švedske za Ligu nacija su:

golmani Andreas Linde (Grojter Firt), Kristofer Nordfelt (AIK), Robin Olsen (Aston Vila),

defanzivci Joel Anderson (Midtjilend), Ludvig Avgustinson (Sevilja), Hjalmar Ekdal (Jurgarden), Gabrijel Gudmundson (Lil), Emil Kraft (Njukasl), Aleksander Milošević (AIK), Joakim Nilson (Bilefeld), Viktor Nilson Lindelof (Mančester junajted), Martin Olson (Malme), Karl Starfelt (Seltik),

vezisti Viktor Klason (FK Kopenhagen), Entoni Elanga (Mančester junajted), Emil Forsberg (Red Bul Lajpcig), Jesper Karlson (AZ Alkmar), Jesper Karlstrem (Leh Poznanj), Dejan Kuluševski (Totenhem), Kerim Mrabti (Mehelen), Kristofer Olson (Anderleht), Matijas Svanberg (Bolonja),

napadači Viktor Đekereš (Koventri), Aleksander Isak (Sosijedad), Robin Kvajson (Al Etifak).

Švedska će u prvom kolu Lige nacija igrati sa Slovenijom u Ljubljani (2. jun), potom će dočekati Norvešku (5. jun), onda će kod kuće igrati sa Srbijom (9. jun), dok će u četvrtom kolu gostovati u Oslu (12. jun).


tagovi

fudbalska reprezentacija ŠvedskeLiga nacijaZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara