Žofri Činedu i Aleksandar Dragović (©MN Press)
Žofri Činedu i Aleksandar Dragović (©MN Press)

Žofri Činedu – Dudićev glavni štih za Zvezdu

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.10.23. | 08:20

Nigerijski internacionalac veruje da će svoj golgeterski niz nastaviti protiv crveno-belih

Kada se danas na stadionu "Čika Dača" u klinču nađu fudbaleri Radničkog 1923 i Crvene zvezde (15 h, TV Arena Sport Premijum 1), svi pogledi pristalica kragujevačkog tima biće usmereni ka Žofriju Činedi. Vižljasti Nigerijac bio je jedan od vinovnika izuzetno važnog trijumfa Crvenih u derbiju začelja sa pančevačkim Železničarom prethodnog vikenda (2:0), koji je Kragujevčanima udahnuo novi život nakon nesrećnog poraza od IMT-a i podigao ih sa dna superligaške lestvice.

Svega sedam minuta bilo je dovoljno Čineduu da nanjuši pukotinu u odbrani pančevačkog tima i umakne svojim čuvarima, da bi na kraju manirom prekaljenog golgetera poslao loptu van domašaja mladog golmana Železničara Ognjena Lukića, koji je, interesantno, pre samo godinu dana čuvao mrežu kragujevačkog superligaša.

Izabrane vesti

"Jako sam srećan što je upravo taj moj pogodak inicirao ovu za nas veoma važnu pobedu, koja nam je bila preko potrebna nakon ne baš idealnog starta sezone. Ušli smo u utakmicu spremni i vrlo motivisani, odigrali timski jako dobro i na kraju smo zasluženo nagrađeni bodovima", osvrnuo se Činedu na minuli okršaj sa Pančevcima.

Kada je sudija Stanko Ostraćanin odsvirao kraj utakmice, svi igrači Radničkog su istog trenutka poleteli ka tribini na kojoj su bili smešteni njihovi verni navijači, kako bi sa njima podelili radost nakon prvog trijumfa u gostima ove sezone.

"Taj trenutak slavlja sa navijačima po završetku utakmice bio je prilično emotivan. Oni su uvek bili uz nas, i onda kada smo pobeđivali, ali i kada smo gubili. Zbog toga ovu pobedu posvećujemo upravo njima, kako onima koji su nam te večeri pružali podršku sa tribina, tako i onima koji su nas bodrili iz svojih domova".

Trebalo je hitronogom Nigerijcu vremena da podesi nišanske sprave i utiša kritike na sopstveni račun nakon serije nestvarnih promašaja u prvih nekoliko kola. To ga ipak nije sprečilo da zauzme vodeće mesto na klupskoj listi strelaca sa tri postignuta pogotka, mada je i sam svestan da su njegovi procenti realizacije mogli i morali biti znatno uspešniji.

"Mislim da sam propustio dosta prilika na prethodnim utakmicama da dodatno uvećam svoj golgeterski saldo. Bogu hvala pa sam konačno počeo da postižem golove kontinuitetu. Iskreno se nadam da ću nastaviti u dobrom ritmu i da ću svojim golovima pomoći ekipi da ostvari zacrtane takmičarske ciljeve".

Današnji okršaj sa šampionom Srbije Crvenom zvezdom predstavljaće svakako najveći izazov za Činedua i njegove saigrače od početka prvenstva. U isto vreme, to je i jedinstvena prilika za dokazivanjem protiv prvog favorita za osvajanje titule i srpskog predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona. Crveno-beli su posle poraza od Voždovca i Čukaričkog došli u situaciju da gledaju u leđa TSC-u i vodećem Partizanu, pa je jasno da bi za njih svaki drugi epilog osim pobede u Kragujevcu predstavljao veliki neuspeh i korak nazad u borbi za očuvanje šampionskog trona. Međutim, Šumadinci nemaju nameru da ustuknu i učiniće sve što je u njihovoj moći da ponove podvig sa poslednjeg međusobnog okršaja sa crveno-belima na „Čika Dači“, u kome su uspeli da ostanu neporaženi (1:1).

"Crvena zvezda je odličan tim koji zaslužuje maksimalan respekt sa naše strane. Očekujem jednu dobru i dinamičnu utakmicu sa dosta prilika na obe strane, u kojoj će verujem prisutna publika sigurno uživati. Mi ćemo svakako učiniti sve što je u našoj moći da dođemo do pozitivnog rezultata. Mislim da neka naša šansa leži kontrama i polukontrama i da na taj način možemo da ugrozimo protivnika".

Činedu je otkrio i koga od Zvezdinih igrača vidi kao najveću pretnju po gol svoje ekipe na današnjoj utakmici.

"Zvezda ima zaista veliki broj kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima. A ako bih već nekog morao da izdvojim, to bi bili Petar Olajinka i Žan Filip Kraso. To su igrači na koje moramo obratiti posebnu pažnju jer u stanju da jednim potezom odluče utakmicu".

Pobeda u Pančevu, ali i dolazak aktuelnog šampiona Srbije sigurno će mobilisati pristalice Radničkog, od kojih se očekuje da svojom podrškom sa tribina dodano inspirišu pulene trenera Feđe Dudića.

"Iskreno se nadam dobroj poseti i velikoj podršci naših navijača. Mislim da su i oni sami svesni koliko nam njihova podrška znači i da će i ovoga puta doći da nas podrže u velikom broju".

Od Činedua se očekuje samo jedno, a to je da pogotkom protiv crveno-belih potvrdi uspon forme i opravda epitet prvog strelca kragujevačkog tima.

"Učiniću sve što je do mene da postignem gol. Nadam se da ću uz božiju pomoć uspeti da nastavim golgeterski niz", poručuje za kraj razgovora "devetka" Kragujevčana.

MOZZART BET SUPERLIGA, 11. KOLO

Petak

IMT - Radnik Surdulica 1:1 (1:0)

/Glišić 24 - Baić 81/

Radnički Niš - Napredak 1:1 (1:0)

/Škrbić 27 - Stanojlović 90+5/

Subota

Novi Pazar - Vojvodina 3:1 (0:0)

/Floro 56, Karaklajić 76, Adešina 85 - Vukanović 82/

Javor - Železničar 2:1 (1:0)

/Petrović 37, Milošević 58 - Romanić 56/

Partizan - Mladost Lučani 2:0 (0:0)

/Natho 57pen, Zahid 70/

Nedelja

15.00: (12,0) Radnički 1923 (5,60) Crvena zvezda (1,27)

17.30: (1,70) Čukarički (3,60) Voždovac (5,30)

17.30: (1,40) TSC (4,60) Spartak (8,00)











tagovi

Radnički KragujevacŽofri Činedu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara