Žonatan Kafu (©AFP)
Žonatan Kafu (©AFP)

Žonatana Kafua čeka 23. prvenstveni meč u sezoni, ali je i dalje bez postignutog gola

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 23:07

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde će predvoditi Kujabu protiv Kruzeira (nedelja, 02) u zaostalom susretu 26. kola brazilske Serije A

Tokom reprezentativne pauze uglavnom se ne igra brazilski šampionat, ali ipak će u noći između subote i nedelje od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu da bude održan jedan meč. U zaostaloj utakmici 26. kola sastaće se fudbaleri Kujabe i Kruzeira.

Reč je o direktnim konkurentima u borbi za plasman u Kopa Sudamerikanu. Kujaba je trenutno 11. na tabeli sa 32 poena, dva više od 15-plasiranog Kruzeira. Prema trenutnom poretku u drugo po kvalitetu klupsko takmičenje u Južnoj Americi trebalo bi da idu timovi koji budu od sedmog do 12. mesta. To još može da se promeni ako, primera radi, Fluminense osvoji Kopa Libertadores, pa osigura plasman u elitu za sledeću sezonu.

Izabrane vesti

Kujaba je upravo protiv Fluminensea sebi podigla samopouzdanje. Deklasirala je finalistu Kopa Libertadoresa pre dve nedelje sa 3:0, mada mora da se napomene da joj je posao olakšao crveni karton Martinelija još u prvom poluvremenu pri rezultatu 0:0.

Tim trijumfom Kujaba e prekinula seriju od šest utakmica bez pobede. Vezala je pet pobeda i jedan remi, uz samo jedan meč na kojem je uopšte postigla gol.

02.00: (2,35) Kujaba (3,10) Kruzeiro (3,30)

Pobeda nad Fluminenseom je ipak imala određenu cenu, defanzivac Alan Emperor i vezista Lukas Mineiro su dobili žute kartone, treće u sezoni, zbog čega su sada suspendovani. Pored njih dvojice trener Antonio Oliveira ne može da računa ni na napadača Velingtona Silvu, koji je povređen.

To bi mogla da bude šansa za nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Žonatana Kafua da bude starter posle četiri meča koja je počeo na klupi. Kafu je u Kujabi na pozajmici iz Korintijansa, odigrao je ove sezone 22 meča u Seriji A, ali još uvek nije postigao nijedan gol. Zabeležio je tri asistencije, poslednju baš protiv Fluminensea za pogodak Fernanda Sobrala.

Kafu je daleko efikasniji bio u državnom šampionatu Mato Grosense. Tamo je na 13 mečeva postigao četiri gola i imao tri asistencije.

Kruzeiro je vezao dva meča bez pobede, izgubio je prethodnih nedelja od Fluminensea (0:1) i remizirao sa Amerikom Mineiro (1:1). Tu lošu seriju će probati da prekine bez suspendovanih Mateusa Žuse, Bruna Rodrigeza i Fernanda Enrikea.

Takođe, Kruzeiro ima još jedan crni niz koji bi direktno da prekine. Naime, do sada je tri puta igrao protiv Kujabe i još uvek ne zna za pobedu. Dva puta je izgubio sa po 1:0, jednom su odigrali 0:0. Dakle, još joj nije ni mrežu zatresao.

U maju ove godine, u prvom ovosezonskom susretu, Kujaba je savladala Kruzeiro golom Dejversona u 37. minutu. Tada je Kafu bio starter, igrao je sve do 91. minuta, kada je zamenjen kako bi se ukralo malo vremena.

BRAZIL 1 – ZAOSTALI MEČ 26. KOLA

Nedelja

02.00: (2,35) Kujaba (3,10) Kruzeiro (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Džonatan KafuKujabaKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara