FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Zreli, a ne isluženi: Ikardi, Mertens, Demirbaj... Galatin ubitačni napad poigrava se iz vikenda u vikend (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 19:10

Deseta uzatopna pobeda istanbulskog giganta, nastradao i Ankaragudžu

Kokurencija u Superligi Turske jednostavno nije dorasla Galatasaraju. Fenerbahče je jedini tim u državi koji može da parira Lavovima, mada je i on u poslednje vreme znatno skloniji kiksevima. Sa Maurom Ikardijem, Drisom Mertensom i Keremom Demirbajem tim Okana Buruka deluje zastražujuće za sve rivale na Bosforu. Pre samo tri dana aktuelni šampion izvukao je trijumf u nadoknadi vremena protiv Sparte iz Praga (3:2) u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, a pun samopouzdanja otišao je na gostovanje Ankaragudžuu i rešio utakmicu u prvom poluvremenu.

Nešto više od pola sata bilo je dovoljno Galatasaraju da povede 3:0 (ispostavilo se konačnim rezultatom) na gostovanju 12. ekipi na tabeli, a u stelce su se upisali gorepomenuti Argentinac i turski Nemac, uz kolumbijskog defanzivca Davisona Sančesa. Svakom narednom utakmicom trojica ofanzivaca pokazuju da su daleko od isluženih igrača, već svakim narednim nastupom potvrđuju igračku zrelost i epitet najboljeg napada turskog fudbala.

Izabrane vesti

Pomogao je Fenerbahče prethodnog vikenda najvećem rivalu remijem protiv Alanje i tako poklonio Galati prevlast na ligaškoj tabeli. Dugo su dva tima bila u bodovnom egalu, a sudeći prema današnjoj utakmici teško je očekivati da će crveno-žuti uskoro ispustiti bodove na takozvanim "malim" utakmicama i dva boda prednosti.

Žustro od samog starta, napadački i bez kalkulacija. Tako igra Galata na svim utakmicama, pokazala je to i jesenas u grupnoj fazi Lige šampiona, a dueli na domaćim frontovima često su samo puka formalost. Petanaest minuta bilo je dovoljno gostima da praktično reše sve dileme, a u razmaku od stotinak sekundi golove su dali Kerem Demirbaj i Davison Sančes. Bivši Pancer dao je gol glavom u 13. minutu posle savršeno izvedenog kornera Drisa Mertensa. Tek što je krenuo sa centra, dotukao je Galatasaraj rivala posle dugotrajne akcije krunisane pogotkom nekadašnjeg štopera Totenhema Davinsona Sančesa.

U finišu prvog poluvremena Dris Mertens nadogradio je svoj učinak i asistenciji pridružio i iznuđeni jedanaesterac. Siguran realizator bio je Mauro Ikardi. Za temperamentnog Argentinca bio je to 14. prvenstveni gol u sezoni. Drugi je na listi strelaca sa četiri gola manje od lidera Edina Džeka.

Naredni veliki ispit imaće Galatasaraj već za četiri dana kada gostuje u Pragu, gde mora da sačuva gol prednosti iz prve utakmice, kako bi se plasirao u osminu finala Lige Evrope.

GOL ZA 0:1 pogledajte OVDE

GOL ZA 0:2 pogledajte OVDE

GOL ZA 0:3 pogledajte OVDE


TURSKA 1 – 28. KOLO

Petak

Kasimpaša – Karagurmuk 1:1 (1:1)

/Da Kosta 11 – Ejserik 38/

Subota

Antalija - Istanbul 2:2 (2:0)

/Buksa 14, 16 - Gedikli 75, Laurentino 90+9/

Hataj - Sivas 1:1 (0:1)

/Buđema 75 - Manaj 18/

Rize - Fenerbahče 1:3 (1:0)

/Minčev 27 - Dursun 48, Džeko 65, Kavedži 90+3/

Nedelja

Alanja - Adana Demirspor 3:3

/Balkovec 20, Ajdin 33, Haderđonaj 76 - Akbaba 67, Sari 69, 90+7/

Gazijantep - Samsun 1:1

/Ozčiček 83 - Šatka 90+2/

Ankaragudžu - Galatasaraj 0:3

/Demirbaj 13, Sančes 14, Ikardi 39 pen/

Ponedeljak

18.00: (1,75) Bašakšehir (3,60) Kajseri (4,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajTurska 1Ankaragudžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara