Mikel Ojarsabal (©Reuters)
Mikel Ojarsabal (©Reuters)

Zubeldija pucao u noge Sosijedadu, korist izvukao Bilbao

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 23:01

Razlika između baskijskih klubova nepromenjena, Almerija ima za čime da žali – mogla je do tek druge pobede u Primeri ove sezone

Čekao je Bilbao ravno 40 godina da ponovo prošišti kao ekspres lonac. Procene su da se u najužem gradskom jezgru, kraj reke Nervion, sjatilo oko 1.000.000 ljudi da pozdravi osvajača Kupa kralja i da sa igračima proslavi veliki uspeh.

Navijači su pohrlili na San Mames da se slikaju sa trofejem, željni su bili da vide miljenike i na delu. Ali, pobedu im je ‘ukrao’ Dani Pareho. Na kraju – kiseli osmesi. Samo bod, a taj kiks i poklon Viljareala nije znao da iskoristi Real Sosijedad. Ispustio je pobedu protiv Almerije, najgoreg tima španske Primere, i na kraju mogao da bude srećan što je uzeo i taj bod – 2:2 (1:1).

Izabrane vesti

I kada zaliči da je prestao da se zlopati, Real Sosijedad brzo sve demantuje. Nije to onaj tim Imanola Alguasila koji je prošle sezone izborio Ligu šampiona. Igranje u društvu najboljih ga je iscedilo, isisalo svu energiju i bacilo daleko od mesta kome su se na Anoeti nadali. Trpeo je tokom zimskih meseci udarce, posrtao i ovog proleća, i još jednom debelo podbacio.

Do pred sam kraj imao je situaciju za poželeti. Šeraldo Beker počeo je da se privikava na Španiju. Selidba iz Union Berlina teško mu je pala, bio je bez opipljivog učinka… Do danas. Prvo je poništio hitac Adrijana Embarbe, da bi zatim poslužio Mikela Ojarzabala.

Baski su konačno dobili kapitena. Prodisao je Mikel Ojarzabal, dao gol u prvenstvu posle tri meseca. Međutim, sve dobro urađeno u napadu otišlo je niz vetar kada je Largi Ramazani okrenuo u kaznenom prostoru Igora Zubeldiju. Direktan crveni (možda i prestrogo) i penal!

Još jedanput je Adrijan Embarba zatresao mrežu, a Real Sosijedad je na kraju mogao da ostane bez – svega. Ni sam ne zna kako je sačuvao živu glavu na Anoeti. Kao brzi voz stuštio se Largi Ramazani ka golu domaćina, niko nije mogao ni lasom da ga uhvati, ali nedostajalo mu je rutine u završnici.

Proćerdao je savršenu priliku da Almerija upiše tek drugu pobedu u Primeri.

PRIMERA – 31. KOLO

Petak

Betis - Selta 2:1 (0:0)

/Miranda 53, Fekir 83 - Larsen 90+1/

Subota

Atletiko Madrid - Đirona 3:1 (2:1)

/Grizman 34p, 50, Korea 45+6 - Dovbik 4/

Rajo Valjekano - Hetafe 0:0

Majorka - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Čuameni 48/

Kadiz - Barselona 0:1 (0:1)

/Žoao Feliks 37/

Nedelja

Las Palmas - Sevilja 0:2 (0:1)

/El Nesiri 41, Lukebakio 90/

Granada - Alaves 2:0 (2:0)

/Uzuni 9, Boje 38/

Atletik Bilbao - Viljareal 1:1 (0:0)

/Sanset 67 - Pareho 90+5 pen/

Sosijedad - Almerija 2:2 (1:1)

/Beker 32, Ojarsabal 59 - Embarba 30, 88pen/

Ponedeljak

21.00: (2,35) Osasuna (3,10) Valensija (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mikel OjarzabalPrimeraAlmerijaReal SosijedadIgor ZubeldijaImanol Alguasil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara