Banjak i Vazura (© FK Partizan)
Banjak i Vazura (© FK Partizan)

Zvanično: Banjak do 2023.

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.07.20. | 14:40

Potpis u Humskoj

Otklonjena je poslednja nepoznanica iz ugovora Makija Banjaka sa Partizanom. Kamerunac je u ponedeljak zvanično potpisao vernost crno-belima, u papirima je zavedeno da će na Topčiderskom brdu osatati do leta 2023.

Od ranije se zna da je 25-godišnji štoper došao iz Olimpije i da ga je Parni valjak platio Ljubljančanima 500.000 evra, uz obavezu da na račun viceprvaka Slovenije prebaci 20 odsto od narednog transera.

Izabrane vesti

Ugovor je potpisan na tri godine. Drago mi je što će Banjak dodatno ojačati crno-bele. Bio je naša želja godinu dana, pratili smo njegov rad, sad su se stekli uslovi da kompletiramo transfer. Ekipa je dobro prihvatila Banjaka, već dosta toga zna o Srbiji na osnovu informacija od mlađeg brata. Potrudićemo se da brzo prođe period adaptacije, neophodan svakom igraču po dolasku u novi klub“, pojasnio je generalni direktor Parnog valjka, Miloš Vazura.

Frank Maki Banjak je u nedelju odigrao završnih pola sata u proveri sa novosadskim Proleterom i nije isključeno da ga stručnim štab tokom sedmice spremi za gostovanje Napretku u prvom kolu novog prvenstva. No, kako je vremena malo, a pozicija štopera osetljiva, realnije deluje da tandem centralnih odbrambenih fudbalera u Kruševcu, kao i na generalnoj probi, čine Bojan Ostojić i Uroš Vitas, a da Banjak u kasnijoj fazi šampionata dobije mesto u prvih 11.

Planirano je da igra u tandemu sa Nemanjom Miletićem, pod uslovom da se A reprezentativcu Srbije pronađe alternativa na poziciji desnog beka. 


tagovi

Maki BanjakMiloš VazuraFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara