Zvanično: Božidar Bandović novi trener Vojvodine!

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.12.23. | 13:01

Crnogorski strateg dolazi sa Tajlanda

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Kao što je Mozzart Sport već najavio, novi šef stručnog štaba Vojvodine je Božidar Bandović, odlučeno je na Upravnom odboru Stare dame.

Izabrane vesti

Reč je o 54-godišnjem strategu koji je najveći deo samostalne trenerske karijere proveo na Tajlandu. Tamo je sa najviše uspeha predvodio Buriram, sa kojim ima dve šampionske titule i trofej nacionalnog Kupa. Poslednji angažman imao je u tajlandskom Pračuapu, koji je preuzeo u oktobru ove godine.

Bandović je tamo kratak period sedeo na klupi Sisaketa, a imao je epizode i u vijetnamskom Hanoju, indijskom Čenaijinu i azerbejdžanskom Bakuu.

Trenersku karijeru crnogorski stručnjak je započeo kao asistent u Akratitosu i Kerkiri, a potom se četiri godine zadržao u Olimpijakosu, gde je između ostalog bio pomoćnik Ernestu Valverdeu. U Grčkoj je imao i prve samostalne angažmane, kao strateg Kerkire i AEL-a iz Larise.

Prema tome, prvo trenersko iskustvo u Srbiji Bandović će steći u Novom Sadu.

Podsetimo, kao imena potencijalnih kandidata za naslednika Ranka Popovića pominjali su se i Nenad Lalatović, koji predvodi Spartak iz Subotice, Litvanac Valdas Dambrauskas, koji nije želeo angažman na Balkanu, te Marko Mitrović, bivši pomoćnik Veljka Paunovića, koji trenutno radi u Americi, kao selektor SAD U-23.

Na kraju na "Karađorđe" stiže Božidar Bandović, upravo na preporuku dosadašnjeg stratega Lala Ranka Popovića. Promocija novog trenera Novosađana očekuje se uskoro.




tagovi

Božidar BandovićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara