Din Smit (Foto: lcfc.com)
Din Smit (Foto: lcfc.com)

Zvanično: Din Smit dobio zadatak da sačuva Lester u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 00:23

Lisice zvanično postavile bivšeg trenera Aston Vile i Noriča na mesto šefa struke umesto Brendana Rodžersa

Posle košmarne serije rezultata Lester se rastao Brendanom Rodžersom. Lisice su nakon 30 odigranih mečeva pretposlednje u Premijer ligi i uprava se odlučila za promenu. Spekulisalo se da bi Grejem Poter ili Džesi Marš mogli da naslede bivšeg šefa struke Liverpula i Seltika na King Paueru, ali je izbor na kraju, pomalo iznenađujuće, pao na Dina Smita.

Jasna je namera iza odluke da se bivši trener Noriča, Aston Vile i Brentforda postavi na mesto trenera, posebno kada se pogleda da je potpisao ugovor do kraja sezone. Lester samo želi da ostane u elitnom rangu, te je odluku o daljoj budućnosti kluba ostavio za naredno leto.

Izabrane vesti

Atletik je prvi najavio ovakav rasplet, istakavši da je Smita upravi preporučio dugogodišnji član stručnog štaba Lestera, Kreg Šekspir, sa kojim je 52-godišnji stručnjak sarađivao u Noriču ove sezone. Sada je potvrđeno da se i Šekspir vraća na King Pauer kao Smitov asistent.

"Veoma sam srećan zbog prilike da vodim ovaj tim u završnici sezone. Jasan je izazov pred nama, ali smo ga ja i moj stručno štab već iskusili. Uz kvalitet ovog tima i broj utakmica koji je ostao do kraja, mislim da je postavljeni cilj veoma ostvariv. Naš posao je da vratimo samopouzdanje i veru u tim i radujem se početku rada sa igračima", rekao je Din Smit za sajt kluba.

Novog trenera Lestera već za vikend čeka vatreno krštenje - susret sa Mančester Sitijem.

"Čeka nas veliki test u subotu, ali ovakve stvari nas podsećaju šta znači biti u Premijer ligi, takmičiti se na najvišem nivou, protiv najboljih igrača na svetu. Znam da ćemo imati podršku navijača. Moramo sa njima da se povežemo i pružimo partiju koja će ih načiniti ponosnim. Idemo sa pozitivnim stavom na gostovanje i sa željom da osvojimo bodove", optimističan je Smit.

Iskusni stručnjak iza sebe ima 12 godina iskustva, kao i gotovo 600 utakmica sa Volsalom, Brentfordom, Aston Vilom i Noričom. Aston Vilu je u prvoj sezoni za kormilom doveo do Premijer lige, da bi sa timom iz Birmingema potom opstao u elitnom rangu, iako je na tri kola do kraja njegov tim bio četiri boda ispod crte. Nadaju se u Lesteru da može da izvede nešto slično i ove sezone.



tagovi

LesterDin SmitKreg Šekspir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara