Dejan Joveljić u društvu Ognjena Ivanovića iz agencije International Sports Office
Dejan Joveljić u društvu Ognjena Ivanovića iz agencije International Sports Office

Zvanično: Joveljić potpisao za Galaksi, uzeo broj 99

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 18:18

Potvrđen najavljeni transfer

Najavu transfera mogli ste da pročitate na stranicama portala MOZZART Sport još 23. jula. Sada je ceo posao dobio zvaničan oblik: bivši napadač Crvene zvezde i mladi reprezentativac Srbije Dejan Joveljić novi je fudbaler američkog Los Anđeles Galaksija. On je sa članom MLS lige potpisao ugovor na 4,5 godine, nakon što je Galaksi pristao da Ajntrahtu iz Frankfurta plati obeštećenje od 3.500.000 evra.

I pored toga što je ostavio odličan utisak u austrijskom Volfzbergeru, za koji je u prošloj sezoni postigao 20 golova u svim takmičenjima, Ajntraht je odlučio da proda momka iz Bijeljine. Postojalo je interesovanje iz Sent Etjena, ali je posao sa Los Anđelesom brzo završen. Pored dobrog sportskog projekta, američki klub je momku iz Bjeiljine ponudio i sjajne finansijske uslove dugoročne saradnje.

Izabrane vesti

Tačno je da da se najbolji fudbal igra u Evropi, ali će momak rođen 1999. godine imati vrlo zanimljivo društvo u Los Anđelesu. On bi u sistemu trenera Grega Vaneja trebalo da igra u napadačkom paru sa dobro poznatim Meksikancem Čičaritom. Pored nekadašnjeg ofanzivca Mančester Junajteda boje Los Anđelesa brane Kevin Kabral i Amerikanac srpskog porekla Saša Klještan. Galaksi je imao loše rezultate u prethodnoj sezoni, završili su na desetom mestu, ali ove takmičarske godine igraju mnogo bolje. Trenutno su na trećoj poziciji iza Saundersa i Sportinga.

Joveljić če postati jedan od retkih srpskih igrača u MLS ligi. Najdublji trag na američkom tlu ostavio je Preki Radosavljević, a u novijoj istoriji srpska kolonija predvodila je Čikago. Trener tog kluba bio je Veljko Paunović, dok su na terenu važnu ulogu imali Aleksandar Katai i Nemanja Nikolić.


tagovi

Dejan JoveljićLos Anđeles Galaksiletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara