Zvanično: Kulibali je četvrta transfer bomba u Saudijskoj Arabiji, rešio je egzistenciju pokolenja!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 20:13

Senegalac napustio Čelsi posle samo godinu dana

Kada je Kalidu Kulibali prošlog leta sa 31 godinom prešao iz Napolija u Čelsi i potpisao ugovor na četiri godine vredan neverovatnih 10.000.000 evra neto po sezoni (18.000.000 bruto), mnogi su rekli da je to jedan od najboljih poslova leta. Za Napoli i igrača. U italiji je pre toga imao skoro duplo manju platu... A podsetimo da je Čelsi platio i obeštećenje od 38.000.000 evra Napolitancima.

Godinu dana kasnije, Kulibali je otišao iz Čelsija za još bogatiji ugovor. Ali ne zato što je blistao u Čelsiju već zbog fudbalskog buma u Saudijskoj Arabija. Danima najavljivan transfer Seneglaca u saudijski Al Hilal je danas i ozvaničen. Kako Mozzart sport saznaje, visina obetećenja iznosi 27.000.000 evra, a Senegalac je potpisao trogodišnji ugovor vredan 25.000.000 evra neto po sezoni. Tako će Kulibali od 31. do 35. godine života zaraditi mnogo više nego za ceo dotadašnji deo karijere pošto je u Napoliju na vrhuncu forme imao platu od 6.000.000 evra neto godišnje.

Izabrane vesti

Kulibali je četvrta velika transfer bomba ovog leta otkako je krenula saudijska ofanziva na velika fudbalska imena. Podsetimo, prvo je Al Itihad doveo Karima Benzemu i Engola Kantea, potom je Al Hilal odgovorio kupovinom Rubena Neveša za 55.000.000 evra iz Vulverhempotona, a sada mu je pridodao i Kulibalija.

Al Hilal je najtrofejniji, najpopularniji i najbogatiji klub u Saudijskoj Arabiji. „Real Madrid“ na Bliskom istoku. Prethodnih godina su za njega igrala zvučna imena poput Bafetimbija Gomisa, Lusijana Vijeta, Sebastijana Đovinka ali od ovog leta se klub u sklopu državne strategije okrenuo nekim od najzvučnijih imena svetskog fudbala. Al Hilal ima praktično neograničen budžet što je pokazao najvećom ponudom u istorijiu sporta kada je Leu Mesiju ponudio 600.000.000 evra po sezoni. Potom i Luki Modriću 200.000.000 za tri godine. Njih dvojica su odbili ali neki drugi nisu...

Prvo je stigao sjajni portugalski vezista Ruben Neveš, a sada i Kulibali. Senegalac ima 32 godine i ovim ugovorom je rešio egzistenciju za buduća pokolenja. Ali tu nije kraj transfer bombama u Al Hilalu. Očekuje se da klub iz Rijada dovede neko još veće ime. Mete su Nejmar, Mohamed Salah i Bernardo Silva za kojeg postoje najveće šanse da prihvati. A na trenersku klupu bi mogao da sedne Maks Alegri.

Kulibalijev dolazak iz Čelsija u Saudijsku Arabiju je prvi u nizu egzodusa sa Stamford Bridža. U narednim danim bi njegov zemljak Eduar Mendi trebalo da postane novi golman Al Ahlija, a Hakim Zijeh da pojača Al Nasr u kojem igra Kristijano Ronaldo.


tagovi

Kalidu KulibaliLetnji prelazni rok 2023Al Hilal

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara