Zvanično: Lisandro Martinez drugi najskuplji defanzivac u istoriji Mančester Junajteda

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 17:21

Argentinac potpisao petogodišnji ugovor po kojem će na nedeljnom nivou primati 140.000 evra

Još jedna letnja transfer sapunica završena je ove nedelje. Lisandro Martinez novi je igrač Mančester Junajteda. Argentinac još nije podigao dres engleskog velikana, ali su sa Old Traforda potvrdili kako su sklopili dogovor sa Ajaksom oko transfera 24-godišnjeg štopera.

Izabrane vesti

"Mančester Junajted sa zadovoljstvo objavljuje da je klub postigao dogovor sa Ajaksom o transferu argentinskog internacionalnog defanzivca Lisandra Martineza i on će nam se pridružiti po obavljanju lekarskih pregleda, finaliziranju poslednjih detalja ugovora i dobijanju radne dozvole", stoji u saopštenju engleskog kluba.

Dakle, to je u suštini to. Dileme više nema – Erik ten Hag je dobio željeno pojačanje, treće u svojoj eri na Old Trafordu. Ajaks je dugo odolevao, kako Arsenalu tako i Junajtedu, ali se na kraju ispostavilo da je samo pokušavao da natera mančesterski klub da što dublje zavuče ruku u džep. I uspeo je!

Junajted će Ajaksu platiti 54.000.000 evra fiksno, a u obavezi je da njegovim prethodnim klubovima isplati pet odsto od celokupne sume transfera na ime trening kompenzacije, te u ovom trenutku čitav ceh iznosi 57.370.000 evra. Pride se engleski klub obavezao da holandskom šampionu kroz bonuse isplati još celih 10.000.000 evra.

No, čak i bez uračunatih bonusa, Martinez je drugi najskuplje plaćeni defanzivac u istoriji Junajteda. Nedodirljiv će još dugo, čini se, biti Hari Megvajer, plaćen Lesteru pre tri godine 87.000.000 evra, dok je na treću poziciju pao Aron Van Bisaka od čije je prodaje Crvenim đavolima Kristal Palas inkasirao 55.000.000. Ujedno, postao je Martinez i najskuplji argentinski defanzivac u istoriji, a rekord je do danas držao Nikolas Otamendi (Mančester Siti – 44.500.000).

Što se samog igrača tiče, Argentinac je potpisao ugovor na pet sezona uz opcionu šestu, a prema informacijama pouzdanog Telegrafa na Old Trafordu zarađivati oko 140.000 evra nedeljno, koliko prema dostupnim podacima u klubu imaju još Fred, Viktor Lindelof i Doni van de Bek.

Martinez je treće pojačanje Junajteda ovog leta. Pre njega su stigli Tajrel Malasija iz Fajenorda za 15.000.000 evra, odnosno Kristijan Eriksen kao slobodan igrač.



tagovi

Lisandro Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara