Edegard (© Reuters)
Edegard (© Reuters)

Zvanično: Martin Edegard novi kapiten Arsenala

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.07.22. | 13:41

Odluka trenera Mikela Artete

Dve godine je traka bila oko mišice Pjera Emerika Obamejana, nije imala zvaničnog vlasnika otkako je Gabonac zimus prešao u Barselonu, stajala je više puta na ruci Aleksandra Lakazeta, ali kad se Francuz vratio u Lion, u Arsenalu su odlučili da je povere Martinu Edegardu.

Šest dana pred početak nove sezone Premijer lige, londonski klub je objavio da je Norvežanin novi kapiten. Odluku zašto je imenovan za vođu tima obrazložio je Mikel Arteta, uz podsećanje da je Španac dve godine, od 2014. do 2016, bio kapiten Tobdžija.

Izabrane vesti

“Martin ima sve kvalitete koji ga preporučuju da bude kapiten. Jedan od njih je da uvek stavlja ekipu ispred sebe. Bilo je perioda na početku kad uopšte nije igrao, ali je i tad prvi dolazio na trening, odlazi poslednji, postavljao odgovarajuća pitanja, na primer, zašto ne igra i šta bi trebalo da popravi kako bi se našao u ekipi. Uvek je slušao šta mu se priča. Neprestano je na raspolaganju saigračima”, rekao je Arteta.

Zanimljivo, Edegardu nije strano da nosi traku, jer je kapiten reprezentacije Norveške, pa već ima iskustva u toj ulozi.

Njegov stav prema obavezama je fenomenalan”, pojasnio je španski stručnjak.


tagovi

Martin EdegorMikel ArtetaArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara