Zvanično: Ne idu svi Baski u Bilbao, neki odaberu Sosijedad! Ugovor na pet godina, cena - 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.07.18. | 16:11

Mikel Merino će karijeru nastaviti u Primeri

Navikli smo da Atletik Bilbao sakuplja najbolje Baske, ali neki od njih odaberu da pređu u Real Sosijedad. Takav je slučaj sa Mikelom Merinom koji je danas i zvanično postao deo kluba sa Anoete i potpisao je ugovor na pet godina, do 2023. godine.

On je tako u Njukaslu proveo sam jednu sezonu, ali je Sosijedad došao, uplatio 12.000.000 evra koliko je iznosila otkupna klauzula i doveo ovog igrača.

Izabrane vesti

Njukaslu nije drago što je morao da se odrekne ovog igrača za pomenuti novac, ali je i sam igrač odlučio da ode, a u isto vreme pratilo ga je nekoliko klubova i razmišljalo o njegovom angažmanu.

Pored Real Sosijedada koji je pobedio u trci, za Merina su se interesovali još i Atletik Bilbao, Sevilja i Betis.

Njukasl je kao zamenu za merina doveo Ki Sung Junga iz Svonsija. Svrake smatraju da će on biti dostojna zamena Merinu od koga se mnogo očekuje na Anoeti.

Merino je fudbaler veznog reda, ima 22 godine i formiran je u Osasuni. Odatle je prešao u Borusiju Dortmund, a kasnije prešao na pozajmicu u Njukasl gde je ostao prošle sezone. Vremenom je izgubio mesto u prvom timu i bio je raspoložen da ode na Pirineje.

Ugovor od pet godina Sosijedada mu se dopao i zvanično je postao fudbaler tog tima, a prve treninge bi trebalo da odradi već narednih dana.

Inače, koliko je sve ovo izazvalo interesovanje kod navijača Sosijedada govori i činjenica da je zvanični sajt tog kluba "pao" posle objave transfera.

Foto: Action images


tagovi

Mikel MerinoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara