©FK Vojvodina
©FK Vojvodina

Zvanično obnovljeno Sportsko društvo Vojvodina, na čelu Dragoljub Zbiljić

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.08.23. | 18:09

Obuhvata devet klubova iz Novog Sada koji u sebi nose naziv Vojvodina

Kao što je pre ekoliko meseci Mozzart Sport i najavio, u Novom Sadu je reosnovano Sportsko društvo Vojvodina. Za predsednika Upravnog odbora na Skupštini je jednoglasno izabran predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Dragoljub Zbiljić, dok su za potpredsednike imenovani Dušan Bajatović, predsednik Rukometnog kluba Vojvodina, i Dušan Radojičić. Takođe izabrani su i ostali članovi Upravnog odbora Bojan Terzin, Borjan Popović i Đorđe Bajlo.

Prvobitno je obnova Sportskog društva Stare dame bila planirana za sredinu maja ove godine, ali je prolongirana, tako da je SD Vojvodina zvanično reaktivirano neposredno pred revaš susret Lala sa APOEL-om, protiv kojeg će u četvrtak na “Karađorđu” pokušati da nadoknade gol zaostatka iz Nikozije (1:2).

Izabrane vesti

Pod istu kapu Sportskog društva stalo je devet novosadskih klubova sa nazivom Vojvodina, a to su: fudbalski, košarkaški, odbojkaški, rukometni, atletski, rvački, vaterpolo, hokejaški i ženski fudbalski klub.

Ideja ovog ujedinjenja jeste jačanje lokal patriotizma i “vojvodinaštva”, u čemu se čelnici Sportskog društva vode stihovima Vošine navijačke pesme: “mi smo jedno, to je naša snaga”.

Prvi čovek fudbalskog kluba, a od sada i predsednik Sportskog društva Novosađana Dragoljub Zbiljić izuzetno je ponosan što je jednoglasno izabran na ovu funkciju.

“Moj CV je veoma bogat, ima tu dana velikih pobeda, kako sportskih, tako i poslovnih, ali je malo dana kad sam bio ovako ponosan. Srce mi je puno i presrećan sam. Svi klubovi su jednoglasno predložili mene za predsednika Sportskog društva, zbog toga sam počastvovan i zaista uživam u ovom momentu. Obećavam da ćemo da radimo jako, posvećeno, sa velikom ljubavlju prema Vojvodini. Lokal-patriotizam u Novom Sadu je u poslednjih godinu dana nakon mog dolaska, zahvaljujući FK Vojvodina, u usponu i na tom talasu je došla ideja da se formira i Sportsko društvo. Čestitam svim klubovima koji su se me predložili, a ja lično, kao i moj Upravni odbor sastavljen od uglednih imena, branićemo čast, ugled i dostojanstvo našeg Sportskog društva i svih klubova unutar njega”, rekao je Zbiljić i istakao da svi zajedno imaju veoma visoke ambicije u budućnosti:

“Napašćemo velike rezultate i željni smo evropskih utakmica u svim sportovima. Videlo se to u rukometu, da je hala mogla da primi 10.000 ljudi, toliko bi bilo navijača (prim.aut. u finalu EHF Kupa). Sanjamo evropske snove i želimo da napadnemo trofeje u Srbiji, ali i da pojačamo infrastrukturu, da ojačamo organizaciono i finansijski, kako bi i deca iz regiona koja nose grb Vojvodine, mogla da se dokažu. Nije slučajno izabran današnji datum, jer pred meč sa APOEL-om svi verujemo da možemo da prođemo u narednu fazu. To bi za celo Sportsko društvo, za Novi Sad i sport u Srbiji bilo jako važno. Naše jedinstvo ćemo pokazati već u četvrtak na Karađorđu".

Na svečanosti, koja je ovim povodom priređena u “Fudbalskom centru Vujadin Boškov”, predstavnicima klubova osnivača Sportskog društva dodeljene su simbolične svečane plakete “Plava zvezda”, što je asocijacija na grb novosadskog velikana, a dodeljene su predstavnicima svih klubova u okvidu Sportskog društva.

Obnovu Sportskog društva Vojvodina Novosađanima je između ostalog čestitao JSD Partizan, a pismo ispred crno-belih potpisali su predsednik Ostoja Mijailović i generalni sekretar Željko Tanasković.









tagovi

SD Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara