Foto: twitter.com/acmilan
Foto: twitter.com/acmilan

Zvanično: Olivije Žiru konačno u dresu Rosonera, na leđima će nositi devetku

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 12:52

Rosoneri su još minule sezone pokazali interesovanje za iskusnog Francuza, sada su uspešno sproveli transfer u delo

Stigla je i zvanična potvrda, Olivije Žiru je novi igrač Milana. Ovaj 34-godišnji napadač je napustio Čelsi i sa Rosonerima parafirao dvogodišnji ugovor, težak 3.500.000 evra po sezoni (plus bonusi). Plavci su na ime obeštećenja zaradili 1.000.000 evra, a na ime bonusa bi mogli da dobiju još toliko. Francuz će u novom klubu nositi dres sa brojem devet.

Još minule sezone se pojavilo interesovanje kluba sa San Sira za bivšeg fudbalera Monpeljea i Arsenala, koji je na Stamford Bridžu pao u drugi plan, od kako je u London stigao nemački reprezentativac Timo Verner. Frenk Lamaprd ga je koristio kao džokera, čak i dok nije imao bivšeg fudbalera Lajpciga na raspolaganju, a dolaskom Tomasa Tuhela uloga francuskog reprezentativca je dodatno umanjena.

Izabrane vesti

Ipak, uprkos tome što je postalo jasno da se na Bridžu na računa ozbiljnije na iskusnog centarfora, Čelsi je iskoristio opciju da produži ugovor sa Žiruom, pa je pre samo par meseci istek njegove saradnje sa engleskim klubom pomeren za leto 2022. godine.

Rosoneri su se nadali da bi mogli da ga presele u svoje redove kao slobodnog igrača, ali im je Čelsi pokvario taj plan. Ostao je ipak Milan istrajan, na kraju je pronašao zajednički jezik sa upravom kluba iz Premijer lige, koji je pristao da se posle dve i po godine rastane sa Žiruom za simboličnu cifru. Klub sa San Sira je za njegove usluge na kraju izdvojio 1.000.000 evra, a u zavisnosti od toga da li će se ekipa Stefana Piolija plasirati u Ligu šampiona i koliko doprinos će u ostvarivanju tog cilja dati 34-godišnji Francuz, Plavci bi mogli da zarade još 1.000.000 evra.

Olivije Žiru je karijeru počeo pre 16 godina u dresu Grebnobla, tri godine kasnije preselio se u Tur, da bi 2010. potpisao za Monpelje. Uspeo je sa klubom sa Mosona da napravi veliki podvig, postao je šampion Francuske i bio jedan od najzaslužnijih za istorijski uspeh kluba, što ga je preporučilo Arsenu Vengeru, koji ga 2012. godine seli u Arsenal za 12.400.000 evra. Šest i po godina je proveo na severu Londona, potom se preselio u komšiluk, pa je u naredne dve i po godine igrao za Čelsi.

Iza sebe pored titule u Ligi 1 ima i tri trofeja u FA kupu sa Arsenalom, jedan sa Čelsijem, a pre samo par meseci je uspeo da osvoji i Ligu šampiona sa Plavcima, sa kojima je u prvoj sezoni na Bridžu osvojio i Ligu Evrope. Za reprezentaciju Francuske upisao je 110 nastupa, a sa 46 postignutih golova je drugi najbolji strelac u istoriji Trikolora.



tagovi

Olivije Žiruac milanČelsiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara