Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Zvanično: Poketino novi trener Čelsija

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 14:25

Argentinac potpisao dvogodišnji ugovor sa londonskim klubom

Višenedeljna potraga danas je zvanično obustavljena. Čelsi ima novog trenera i ime mu je Maurisio Poketino.

Mnogo se imena dovodilo u vezu sa lodnonskim klubom otkako je Grejam Poter početkom aprila dobio otkaz. Od Julijana Nagelsmana, preko Lučana Spaletija, Luisa Enrikea, Olivera Glaznera do Rubena Amorima. Ipak, izbor je pao na – Poketina, trenera koji je najbolje rezultate u trenerskoj karijeri napravio sa Čelsijevim gradskim rivalom Totenhemom.

Izabrane vesti

Na Stamford Bridžu su bili oprezni, pa će umesto petogodišnjeg ugovora, kakav je početkom sezone dobio Grejam Poter, Poketino potpisati dvogodišnji, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu, a uz sebe će u zapadnom Londonu imati i četvoročlani stručni štab.

Argentinac je godinu dana bio bez kluba pošto se u julu prošle godine uprkos osvojenoj tituli rastao sa Pari Sen Žermenom. Na Parku prinčeva je i osvojio jedina tri trofeja u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, mada ga ljubitelji fudbala prvenstveno cene zbog posla obavljenog u Espanjolu i Sautemptonu, odnosno rezultata u Totenhemu sa kojim je dva puta završavao kao treći u Premijer ligi, jednom bio i vicešampion Engleske (u proseku osvajao sa Sparsima 1,89 poena po meču, više od bilo kojeg drugog trenera u istoriji kluba), a u sezoni 2018/19 odveo do ga i do finala Lige šampiona.

Čelsi je pak drugačija, zahtevnija sredina. Na Stamford Bridžu se drugim mestom neće zadovoljavati ili još gore dičiti. Ako ne u prvoj, već u drugoj titula će postati imperativ, jer nije Tod Boli samo ove sezone uzalud potrošio preko 600.000.000 evra samo na jačanje igračkog kadra. I tek će ulagati. Na Poketinu je "samo" da kockice posloži. Tomas Tuhel i Grejam Poter nisu uspeli.



tagovi

Maurisio PoketinoČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara