Jens Kajuste i Seku Sanogo (©Reuters)
Jens Kajuste i Seku Sanogo (©Reuters)

Zvanično: Rems razbio kasu zbog Kajustea, na račun Midtjilanda leglo 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 22:10

Defanzivni vezista sa francuskim klubom zaključio saradnju do 2026. godine

Dok drugi rasipaju milione – koje uzgred budi rečeno često ni nemaju – na skupocene akvizicije, jer se vode politikom lakše je kupiti nego stvoriti, Midtjiland tri puta meri i jednom seče. A, takva politika mu se višestruko isplaćuje. Klupska kasa iz dana u dan sve je punija. Midtjilandova fabrika radi punom parom, omladinska škola štancuje igrače za najsjanije izloge. Višemilionski izlazni transferi u svakom prelaznom roku postali su konstanta, čak i za igrače koji dođu na doradu.

Zadovoljno su vlasnici danskog kluba trljali ruke kada se minulog leta samo od transfera u klupsku kasu slilo oko 22.000.000 evra. Gro novca pristiglo je od prelaska Franka Onjeka u Brentford i Andersa Drejera u Rubin. Samo od dva transfera slilo se 17.000.000 evra, a Onjeka je postavio klupski rekord. Brentford je na ime obeštećenja uplatio Midtjilandu 10.000.000. Rekord, za sada, nije pao, ali je izjednačen.

Izabrane vesti

Jens Kajuste parafirao je za francuski Rems, ugovor je zaključen do 2026. godine, a Skandinavcima za prepuštanje prava na usluge defanzivnog veziste leglo 10.000.000. Kajuste je investicija koja se višestruko isplatila Midtjilandu. Jedna od najboljih ikada u klupskoj istoriji.

Danci su počeli na vreme da prate momka iz Geteborga, nije promakao njihovom radaru. Ušao im je u radijus u pravom trenutku. Ergiteu su 2018. godine na ime obeštećenja uplatili 170.000 evra i nimalo nisu pogrešili. Inkasirali su šest puta više. A, nadali su se isprva da će dobiti i više. Cenili su Jensa Kajustea između 15.000.000 i 20.000.000 evra. U međuvremenu su “olabavili”, spustili su cenu i pronašli pravu meru.

Mogao je Kajuste u finišu prošlog prelaznog roka da završi u Laciju za 16.500.000 evra, do rukovanja nije došlo, ali je to bio jasan signal čelnicima Midtjilanda da će se na defanzivnom vezisti opariti i da će, verovatno, završiti u nekoj od “liga petice”. Obletali su oko prostorija danskog kluba Augzburg i Fjorentina, interesovanja nije manjkalo, a najkonkretniji bio je Rems.

Francuski klub nije žalio, pošteno se isprsio. Potpuno nekarakteristično za Rems. Očigledno da je žarko želeo da vidi Kajustea u svojim redovima. Nije žalio sredstva za momka koji se ove sezone i nije naigrao u Midtjilandu. Možda i zbog toga što je njegov transfer planiran za leto. Samo deset nastupa sakupio je Kajuste ove sezone, na terenu je proveo svega 369 minuta. U Kajusteove kvalitete i neverovatne fizičke predispozicije uverila se i Crvena zvezda u grupnoj fazi Lige Evrope.


tagovi

Jens KajusteRemsMidtjilandZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara