Zvanično: Rijad će se u Džedi kupati u saudijskim milionima!

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 14:05

Mančester Siti zaradio makar 35.000.000 evra

Pukla je još jedna transfer bomba u saudijskom fudbalu!

Mančester Siti i Al Ahli su danas zvanično potvrdili transfer Rijada Mareza.

Izabrane vesti

Marokanac je imao još godinu dana ugovora u Mančesteru ali nije mogao da odoli atraktivnoj ponudi sa Arabijskog poluostrva. Želeli su ga brojni tamošnji klubovi, a dobio ga je Al Ahli iz Džede. Četvrti klub po popularnosti u zemlji i klub sa najviše osvojenih trofeja Kupa kralja je Građanima platio 35.000.000 evra na ime obeštećenja. I mogao bi još 5.000.000 evra na ime bonusa.

Mnogo više će zaraditi Marez. Na ime četvorogdišnjeg ugovora će mu biti isplaćeno neverovatnih 120.000.000 evra! Odnosno, 30.000.000 evra godišnje. Primera radi, u Sitiju je zarađivao oko 7.000.000 evra po sezoni. S obzirom da ima 32 godine i da je izgubio ulogu startera kod Pepa Gvardiole, bila je ovo ponuda koja se ne odbija.

Marez je produkt čuvene Avrove škole, a u Lester je došao 2014. kao prilično anoniman igrač. Ipak, u sledećoj sezoni je je bio otkroivenje u senzacionalnom pohodi Lisica na titulu u Premijer ligi. Izabran je za igrača sezone i dve godine kasnije u transferu teškom 60.000.000 funti prešao kao kapitalno pojačanje u Mančester Siti. Godinama je bio standardan u timu Pepa Gvardiole ali je prošle sezone izgubio taj status pored Bernarda Silve i Džeka Griliša. Nije odigrao ni minut u finalu Lige šampiona i bio je to signal da je višak. Iako je na početku odbijao pozive iz Arabije, na kraju je shvatio da je to najbolja opcija. S obzirom da je reč o igraču islamske veroispovesti i fudbalskom idolu arapskog sveta, uklapanje u novoj sredini će iči lakše.

Al Ahli je ovog leta već doveo senegalskog golmana Eduara Mendija iz Čelsija za 18.500.000 evra i iskusnog brazislkog napadača Roberta Firmina iz Liverpula kao slobodnog agenta. A danas su napokon pronašli i trenera. Iz Austrije stiže nemački stručnjak Matijas Jajsle koji je dao otkaz u Red Bul Salcburgu.



tagovi

Rijad MarezLetnji prelazni rok 2023Saudijska Arabija 1Al Ahli Džeda

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara