Teo Volkot (©Southampton FC)
Teo Volkot (©Southampton FC)

Zvanično: Teo se vratio kući

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 23:34

Posle 14 godina

Sautempton je svog najskuplje pojačanje ovog leta potpisao juče, ali za poslednji dan, sat i umalo minut ostavljen je kapitalac – Teo Volkot!

Teo se vratio kući! Posle 16 godina otkako je kao tada najtalentovaniji klinac engleskog fudbala prešao u Arsenal za tada nešto manje od 11.000.000 evra, što je u to vreme za momka koji još nije ni punoletan bio izuzetno ozbiljan novac!

Izabrane vesti

Volkot je u poslednjim satima odradio lekarske preglede i prošao ih bez problema, a onda pošto je potpisao ugovor o jednogodišnjoj pozajmici iz Evertona rekao: “M ogao bih da zaplačem od sreće“.

S obzirom da je u poslednjoj godini ugovora s Evertonom, Volkot će imati praktično narednu godinu da dokaže da nije zaboravio da igra fudbal i u klubu koji ga je digao do visina najtalentovanijih klinaca pokušaće da napravi razliku. U slučaju da bude zadovoljio kvalitetom, Sautempton će mu sigurno ponuditi novi ugovor narednog leta.

Zanimljivo, Everton i Sautempton podeliće isplatu njegovu platu sa Gudison Parka koja iznosi 110.000 evra. Sautempton će plaćati manju porciju ovog novca, ali će Volkotu dati i određene bonuse na osnovu individualnih i klupskih uspeha.

Istovremeno Sautempton je poslao Gvida Karilja u Elče bez obeštećenja. Tokom leta ogroman broj klubova želeo je Volkota od momenta kada je Karlo Anćeloti jasno stavio do znanja da nije u njegovim planovima. Ali, kada je stigao poziv sa Sent Meriza, niko drugi više nije bio važan...

Volkot je za prvi tim Sautemptona debitovao sa 16 leta posle godina provedenih u podmlatku Svetaca. Pokupio ga je Arsenal koji ga je posle 12 godina prodao Evertonu za gotovo 23.000.000 evra. Nažalost nikada nije iskoristio svoj potencijal do kraja, pa je zauvek ostao neispunjeni talenat engleskog fudbala. Dobar igrač, ali nikad top klasa...



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Teo Volkot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara