Zvanično: Vitas u Partizanu do 2022. godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.02.20. | 17:05

Crno-beli pronašli rešenje na poziciji štopera

Uroš Vitas je novi igrač Partizana. Bivši mladi reprezentativac promovisan je u Humskoj, gde je u društvu generalnog direktora crno-belih Miloša Vazure stavio paraf na dvogodišnji ugovor.

Dve strane su našle zajediničku reč, iako je bilo komplikacija u pregovorima, pa je u jednom trenutku delovalo da su oni i definitivno propali. Ipak, Vitas je stigao u Humsku u poslednjem danu prelaznog roka u Superligi. Partizan je Vitasa želeo još letos, kada se prvobitno pominjao kao opcija za Partizan, a ponovo je postao aktuelan ove zime. Iako nijednog trenutka nije bio prvi izbor struke, na kraju se ispostavio kao konačno rešenje.

Izabrane vesti

Cucin u Inđiji na pozajmici

Talentovani levi bek Partizana Luka Cucin drugi deo sezone provešće na pozajmici u Inđiji. Crno-beli su još početkom januara dogovorili ovaj posao, ali se na pripremama u Antaliji povredio Aleksandar Lutovac, pa je Cucin putovao u Katar s obzirom da je u tom trenutku bio praktično jedina alternativa za Nemanju Miletića. Ipak, pozajmica je sada i definitivno kompletirana, pa će Cucin dobiti neophodne minute na proleće.

Savo Milošević je želeo najpre Franka Makija Banjaka iz Olimpije, međutim, kako je dupliranje kvote stranaca prolongirano za leto rešio je da se, umesto Kamerunca, okrene domaćem tržištu. Naredna meta bio je Slobodan Rajković, u čije kvalitete se uverio tokom dvomesečnih zajedničkih treninga u Zemunelu, da bi neodlučnost nekadašnjeg reprezentativca, kombinovana sa finansijskim zahtevima koje klub nije mogao da prati (ponuda 300.000 evra, zahtev za platom 500.000 evra) i interesovanjem Crvene zvezde dovela do drugih rešenja. Rajković je na kraju potpisao za Peruđu.

Pominjalo se da bi crno-beli dres mogao da zaduži Slobodan Simović, ali je posle rastanka sa BATE Borisovim izabrao mađarsku Kišvardu. U međuvremenu, Partizanu je posredstvom agenata ponovo predložen Uroš Vitas, s tim što su sad okolnosti bile drugačije nego letos kad je trebalo da se plati obeštećenje Irtišu iz Pavlodara, kao i nedavno, kad su u planu bili drugi štoperi. 

Uroš Vitas je rođen u Nišu, a deo fudbalskog školovanja prveo je baš među crno-belima. Seniorsku karijeru gradio je Radu, potom u belgijskim klubovima Gentu i Mehelenu, a u biografiji ima i devet utakmica za mladu reprezentaciju Srbije.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara