Zver nema nameru da prikoči: Haland još dva komada, Siti se igrao ko dete sa zvečkom; Dortmund zgazio Sevilju (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.10.22. | 22:58

Čini se da iz grupe G već imamo dva putnika u osminu finala...

Mančester Siti je trenutno najdominantnija ekipa u Evropi, Erling Haland je bez dileme prvi golgeter planete, dok je Kopenhagen uporan u nastojanju da pokaže kako nema tim dostojan evropske elite. Građanima se igrao fudbal, momci Jakoba Nestrupa nisu mogli da priđu golu rivala. Epilog je mogao da bude samo ono što smo videli na Etihadu. Pet lakih komada u mreži Danaca (5:0), od čega dva u režiji supermoderne gol-mašine koja preti da poobara sve individualne rekorde u istoriji fudbala.

Kako je i Borusija iz Dortmunda slavila veoma ubedljivo na gostovanju Sevilji - i 'skinula glavu' Lopetegiju - čini se kako nema dileme ko će u osminu finala iz ove grupe. Još po jedna pobeda Sitija i Borusije kroz sedam i matematički će otpisati španskog i danskog predstavnika. Njima će ostati samo da reše ko će u Ligu Evrope kao trećeplasirani.

Izabrane vesti

Utakmica u Mančesteru bila je lišena svakog takmičarskog karaktera, gosti po nekoliko minuta nisu uspevali ni loptu da dodirnu, tako su Halandovi novi golovi i statistička pomeranja raznih granica zasenili praktično sva dešavanja na samom terenu.

Potrudio se Pep Gvardiola na pauzi da čak i tu mrvu uzbuđenja ubije izvođenjem Halanda iz igre, pa je nastavak utakmice zaista izgubio svaki smisao.

Na Sančes Pishuanu nije bilo baš u toj meri nezanimljivo, ali rezultatska dileme nije postojala nijednog momenta. Milioneri su pružili verovatno najbolju partiju ove sezone, izrešetali grogiranog domaćina u prvih 45 minuta i nastavak pretvorili u sopstvenu rutinu, a Sevilji u muku i nemoć kakva odavno nije viđena od strane ovog sastava.

Letimičan pogled na statistiku najbolje će vam 'ispričati' kako je izgledao okršaj na Etihadu. Do finiša utakmice Kopenhagen nije uspeo da uputi udarac ka golu, a meč je završio sa dva traljava pokušaja, oba van okvira. Mančester Siti je imao ukupno 29 šuteva, od čega 15 u gol.

Posed lopte: 73-27; korneri: 7-1; kompletirani pasovi: 729-211...

I pored toga, razume se, svi reflektori bili su upereni u Halanda. Mladom Norvežaninu bilo je potrebno tek nešto više od pola sata da dva puta matira Dance i tako stigne do 27. i 28. pogotka u Ligi šampiona, čime je pretekao Luisa Suareza i Rivalda na večnoj listi. A sad poenta: dva proslavljena asa do brojke 27 stigla su odigravši po 73 utakmice u najjačem klupskom takmičenju na svetu, dok ih je Haland nadmašio sa nepune 22?!

Statističari su sračunali da Sitijeva mašina postiže 1,27 pogodaka po utakmici u Ligi šampiona, što je bolji procenat od čak 98 klubova koji su igrali ovo takmičenje.

Kristijana Ronalda i Mesija odavno je prešišao kada je u pitanju njihov broj golova u njegovoj životnoj dobi, a za Kilijanom Embapeom zaostaje samo osam koraka, mada je odigrao čak 33 meča manje u LŠ.

I šta je ostalo Gvardioli nego da počne da trlja ruke kad je video ovo večeras...

Teško da se Halandu dopalo što ga je Pep izveo iz igre već nakon 45 minuta, ali imajući u vidu da Siti očekuju još dve utakmice u narednih pet dana (Sautempton i ponovo Kopenhagen) to svakako nije bio neočekivan potez. Pogotovo što su iza njega i naporne reprezentativne aktivnosti...

U odsustvu Halanda do izražaja su u drugom delu došli Rijad Marez (pogodio sa penala) i Hulijan Alvarez (prvi put zatresao mrežu u Ligi šampiona).

Borusija se neočekivano lako prošetala Andaluzijom i vrlo izvesno izbacila Sevilju iz konkurencije za drugo mesto. Tečna pas igra, brza tranzicija, čak vrlo pristojna defanziva krasili su goste 90 minuta.

Lepe golove postigli su Rafael Gereiro u 6. i Džud Belingem, koji je potvrdio još jednom da izrasta u vezistu vrunske klase. Englez je postao prvi vezista kome je pošlo za rukom da kao tinejdžer postigne golove u tri vezane utakmice, a postao je i najmlađi kapiten-strelac u takmičenju.

Karim Adejemi je rešio sve dileme oko pobednika još u 43. minutu, a način odbrane prilikom četvrtog pogotka Dortmunda najbolje opisuje u kakvom je trenutno rastrojstvu Sevilja...

GRUPA G

Mančester Siti - Kopenhagen 5:0 (3:0)

/Haland 7, 32, Hočolava 39ag, Marez 5pen, Alvarez 77/

Sevilja - Borusija Dortmund 1:4 (0:3)

/En Nesiri 51 - Gereiro 6, Belingem 41, Adejemi 43, Brant 75/



tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara