Zvezda daje blago u ruke Ljubomiru Ristovskom: Nikola Mituljikić blizu Mladosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 10:26

U opticaju bila i lazarevačka Kolubara

Kada dobre poznavaoce fudbalskih prilika pitate ko su najtalentovaniji igrači Crvene zvezde, odgovor će biti jedinstven – braća Mituljikić. Velika očekivanja imaju u Crvenoj zvezdi od blizanaca iz Negotina, posebno posle susreta sa seniorskim fudbalom i dobrih rola u Grafičaru. Dobili su šansu Jovan i Nikola da treniraju sa prvim timom, oprobali se u prijateljaskom meču sa Zenitom, očekuje se da jedan od njih ima solidnu minutažu u drugom delu sezone. Dok će drugi otići na pozajmicu.

I to ne samo zbog gužve u igračkom kadru i velike konkurencije na ofanzivnim pozicijama. Žele u Crvenoj zvezdi da razdvoje blizance, iako su imali ideju da ih zajedno prekomanduju u prvi tim i naprave lep marketinški potez. Međutim, jakapovezanost između momaka rođenih 2003. godine, naterala je čelnike srpskog šampina na drugačiji rezon.

Izabrane vesti

„Sociolozi i psiholozi kažu da ih treba što pre razdvojiti kako bi se osamostalili. Blizanci su, želimo da ih razdvojimo. Moguće da smo već zakasnili, ali hteli smo da napravimo lepu priču, jer je redak slučaj blizanaca u evropskom fudbalu“, poručio je Zvezdan Terzić.

Prema našim saznanjima vrlo je verovatno da će Nikola Mituljikić, momak koji se najbolje snalazi na krilnoj poziciji, narednih šest meseci igrati na pozajmici u Mladosti GAT. Njegov brat Jovan, ofanzivni vezista i momak koji može da pokrije više pozicija, ostaće da radi pod komandom Miloša Milojevića. Biće to novi način života za braću Mituljikiće, jer su do sada živeli zajedno, provodili vreme zajedno, spavali zajedno kao na prošlosezonskim pripremama u Antaliji kada su napravili mali disciplinski prekršaj. Bio je to signal za ljude iz Zvezde da oprobaju novu taktiku.

Iako su obojica igrama u Grafičaru zaslužili šansu u prvom timu. Kod braće Mituljikića ne postoji velika razlika u kvalitetu, kao svojevremeno kod blizanaca Gorana i Zorana Đorovića. Obojica su na sličnom nivou, vole da igraju zajedno... Samo što je Nikola tokom rane faze jesenje sezone imao malih problema sa povredom prepona.

Ipak, uspeo je da postigne dva gola i podigne se u finišu polusezone. Bio je odličan i u prijateljskom meču protiv Liferniga. Crvena zvezda je dobila opciju da pošalje Nikolu Mituljikića u Mladost ili lazarevačku Kolubaru. Izgleda da je izbor pao na ekipu Ljubomira Ristovskom, koji je dobio nezahvalan zadatak da oblikuje veliko Zvezdino blago. Tačnije da ga uvde u superligaški nivo, što će biti iskorak u karijeri mlado krila, kao i činjenica da će prvi put u profesionalnoj karijeri živeti bez brata Jovana. Jedan od braće Mituljikić trebalo bi u Novom Sadu da zameni AndrijuRadulovića, koji je prosleđen surduličkom Radniku.

Jovan Mituljikić je tokom jeseni dao šest golova i upisao dve asistencije.


tagovi

Nikola MituljikićJovan Mituljikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara