(MN Press)
(MN Press)

Zvezda dobila sjajnu ponudu: Njujork za Mijatovića daje više nego Vila za Nedeljkovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 19:56

Mladom špicu se, ipak, ne ide u SAD

Na ceni su deca Crvene zvezde u zimskim danima. Možda bi navijači voleli da ih vide duže na terenu, ali je realnost drugačija i zakoni tržišta često diktiraju poslovne poteze, pa bi tako moglo da se desi da posle Koste Nedeljkovića, prvak Srbije unovči i talenat Jovana Mijatovića. Desni bek je pred potpisom za Aston Vilu, što će beogradskom velikanu doneti 9.000.000 evra u cugu, a ozbiljan finansijski priliv bi mogao da usledi i pod uslovom da se realizuje transfer napadača.

Samo, na drugi kraj planete, jer su crveno-beli za Mijatovića dobili konkretnu ponudu iz Sjedinjenih Američkih Država, saznanje Mozzart Sport. Tamošnji Njujork Siti je predložio da 18-godišnji špic pređe u MLS ligu, pod uslovima koji bi, u perspektivi, mogli da nadmaše Nedeljkovićev transfer u Premijer ligu. Klub u vlasništvu Siti grupe je u ponudi naznačio da je spreman da plati 8.000.000 evra osnovice i još 2.000.000 evra u vidu bonusa.

Izabrane vesti

Samo...

Kako se može čuti, Jovanu Mijatoviću se ne ide u SAD. Radije bi, ako već mora da napušta Beograd, da se oproba u nekoj od evropskih liga. Ranije su se pominjali Zenit, Fajenord, Monpelje... Ništa od toga nije zadovoljilo apetite rukovodstva Crvene zvezde, a ova ponuda preko Atlantika – da. Sad je potrebno nađi model saradnje i ubediti Mijatovića da promeni stav.

Jedino što se čini izvesnim da bi i u tom slučaju, popularni Bekam, odmah otišao u SAD. U suprotnom, ako potpiše za neki klub sa našeg kontinenta, morao bi da ostane na stadionu „Rajko Mitić“ do leta. Razlog je isti kao u slučaju Koste Nedeljkovića. Već je igrao za dva kluba u istoj sezoni (Grafičar i Crvena zvezda), što znači da ne bi mogao za treći na teritoriji Evrope, što ga i usmerava ka MLS-a. Takva je situacija makar ne do leta, pa bi u sistemu Vladana Milojevića mogao da ostane opcija za bonusa.

Ako se nešto u međuvremenu ne promeni...

Inače, Njujork Siti je deo Siti grupe (80 odsto vlasništva) i za njega su, od poznatih fudbalera, ranije igrali Frank Lampard, Andrea Pirlo, David Vilja...



tagovi

FK Crvena zvezdaJovan MijatovićNjujork SitiMLSMLS ligaZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara