(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezda dobila spor oko Pavkova, Al Feiha zbog deset dolara mora da plati još 105.000 kazne

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 08:55

Neverovatan potez Saudijaca

Kažu svi u fudbalskim krugovima da su Arapi koliko god na papiru izdašni, u suštini jako teški za poslovnu saradnju. U to se prethodnih meseci uverila i Crvena zvezda.

Al Feiha je bila dužna da do 29. avgusta prošle godine uplati tranšu od 800.000 dolara za kupovinu Milana Pavkova, a na kraju je zbog inaćenja zbog deset dolara dobila kaznu da mora da plati još 105.000, javlja Sportklub.

Izabrane vesti

Šta se desilo? Klub iz Saudijske Arabije je ugovorio kupovinu Milana Pavkova i dogovor je bio da ako srpski napadač prođe lekarske preglede, Al Feiha do 29. avgusta plati 800.000 dolara. Ali to nije učinjeno.

Na razne načine su Saudijci “zavlačili” Zvezdu, tvrdeći da je novac uplaćen, dok su svi dokazi govorili suprotno. Posle mesec dana “igranja”, Crvena zvezda je upozorila Al Feihu da će podnei tužbu FIFA ukoliko ne dobije očekivani novac. Tek tada, 27. septembra Arapi uplaćuju, ali ne 800.000 dolara, nego – deset dolara manje! Na račun crveno-belih leglo je tačno 799.990 dolara!

Ceo taj set bezobraznih poteza Al Feihe izbacio je iz takta čelnike Zvezde, koji su ih tužili FIFA i tražili da im se isplati i tih deset dolara i 100.000 kazne, kao i kamata od 5.260 dolara.

Prošlo je dosta vremena, više od godinu dana, ali je FIFA stala na stranu Crvene zvezde, presudila u njenu korist, tako da će Al Feiha na kraju morati da plati penal od 105.270 dolara samo zbog besmislenih igrarija.

 


tagovi

Milan PavkovFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara