Jens Kajuste u duelu sa Sekuom Sanogom (Star Sport)
Jens Kajuste u duelu sa Sekuom Sanogom (Star Sport)

Zvezda ga upoznala u Ligi Evrope: Vezista Midtjilanda na pragu Lige 1 za 10.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 13:31

Jens Kajuste pred transferom u klub za koji nastupa Predrag Rajković kojeg će skinuti sa čela liste rekordnih kupovina Remsa

Midjiland je prošlog leta od prodaja fudbalera zaradio 22.000.000 evra. Većina novca se u klupsku kasu slila posle transfera Frenka Onjeke u Brentford (10.000.000) i Andresa Drejera u Rubin. Rival Crvene zvezde iz grupne faze Lige Evrope na pragu je novog, za prilike u danskom fudbalu, bombastičnog izlaznog transfera, ujedno jednog od najvećih u istoriji te zemlje. Skandinavski mediji tvrde da je transfer Jensa Kajustea u francuski Rems za 10.000.000 evra na pragu realizacije i da je pitanje dana kada će talentovani Šveđanin staviti autogram na ugovor do 2026. godine.

Isprva je danski klub defanzivnog vezistu cenio između 15.000.000 i 20.000.000 evra. U finišu prošlog prelaznog roka bio je viđen kao novi fudbaler Lacija za 16.500.000 evra, ali posao nije zaključen, a u klubu su shvatili da bi apetite ipak trebalo da prilagode realnosti. Prethodnih dana pomiljalo se ozbiljno interesovanje Augzburga, bio je na meti Fiorentine, ali izgleda da mu je ipak suđena Liga 1, iz koje ga je prošlog leta merkao Ren.

Izabrane vesti

Koliko je Rems bio uporan i verovao u kvalitete momka kojeg su u grupnoj fazi Lige Evrope upoznali izabranici Dejana Stankovića, vidi se i kroz obeštećenje koje će biti rekordno u klupskoj istoriji. Dok se transfer ne ozvaniči i dalje će na čelu liste najizdašnijih kupovina crveno-belih biti nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde Predrag Rajković koji je leta 2019. godine doveden za 5.000.000 iz Makabija.

U poslednje dve godine Kajusteova karijera imala je isključivo uzlaznu putanju. Postao je šampion Danske, upisao nastupe u Ligi šampiona i Ligi Evrope, postao reprezentativac Švedske u čijem dresu je odigrao i šest minuta protiv Španije na minulom Evropskom prvenstvu.

Od starta takmičarske 2021/22 Kajuste je odigrao deset mečeva, na terenu proveo samo 370 minuta, ali deluje da je spreman za viši stepenik karijere. Naročito jer ga krase fizičke predispozicije kojima može da odgovori zahtevnoj francuskoj ligi, kao i zbog činjenice da na svojoj poziciji neće imati paklenu konkurenciju u Remsu.


tagovi

RemsJens Kajuste

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara