Zvezda i Radnički igrali fudbal samo deset minuta: Zorić poništio majstoriju Ivanića (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.05.23. | 17:56

Do 80. minuta retko dosadan meč, na kraju 1:1

Došli, potrošili 80 minuta, lagano se preznojili po sunčanom danu u srcu Šumadije i vratili se u Beograd. Tako nekako se može opisati dan fudbalera Crvene zvezde, koji su zajedno sa ofanzivnim limitiranim domaćinom iskreirali jedan od najdosadnijih mečeva u Mozzart Bet Superligi ove sezone, koji je tek u finišu dobio sadržaj. Na kraju je domaćin iz jedinog šuta na gol preko Zorića došao do velikog boda (1:1) i poništio majstoriju Mirka Ivanića.

Do ulaska najboljeg asistenta Crvene zvezde sadržaja u Šumaricama gotovo da nije bilo. Kao nijednog valjanog poteza. Odlučio se Miloš Milojević da izrotira tim, posloži ga u atipičnu formaciju, svestan da je njegova ekipa glavom u finalu Kupa. Ali pojedinici iz mlađe garde propustili su idealnu šansu da se nametnu, možda i nagoveste da bi mogli u narednoj sezoni da budu od pomoći Baraku Baharu. Nije bilo Mijatovića mnogo u igri, Rakonjac je imao samo jednu šansu, Kataiju se nije ni igralo... Još kada se tome doda i neravan teren... Crvena zvezda je imala četiri šanse, dve u prvom i isto toliko u drugom poluvremenu.. Ali dobila novu dimenziju u igri od trenutka kada je Miloš Milojević spojio Ivanića i Kataija. Nešto jači ritam doprineo je da posle savršene kifle Ivanića konačno kapitulira Leković, nesumnjivo najbolji akter meča u Kragujevcu. I kada se činilo da će crveno-beli nekako preživeti, po levoj strani je probio Enadro, a na povratnu loptu reagovao Zorić.

Izabrane vesti

Pre tog ludog finiša istakao se samo golman domaćina Leković koji je, blago rečeno, jedini zaslužio prelaznu ocenu od svih aktera na terenu. Svi su igrali u sportom ritmu, bez kretanja, čekajući da prođe vreme. I Radnički je na oproštaju od Čika Dače ostao dužan publici. Bez rezultatskih stega domaći su propustili šansu da igraju otresitije i ofanzivnije... Posle razočaravajućih 45 minuta u drugom poluvremenu su imali kolosalne šanse preko Zorića... Nije Radnički zaslužio pobedu, kao što nije Crvena zvezda iako je na kraju imala solidan broj pokušaja. Kažnjena je zbog odnosa prema igri u većem delu meča.

Ako ste gledali prvo poluvreme duela između Radničkog i Kragujevca sigurno se pomislili da ste mogli bolje da utrošite 50 minuta u životu. Na primer da oči usmerite ka plafonu. Po sparnom vremenu i neravnom terenu viđen je jedan od najslabijih mečeva srpskog šampiona u ovoj sezoni. Promašao je karte Miloš Milojević, u želji da većinu startera sačuva za finale Kupa protiv Čukaričkog, ali velikoj većini igrača kao da se nije igralo. Ne važi to samo za goste, već i fudbalere Radničkog koji su ispunili sve takmičarske ciljeve ulaskom u plej-of.

Umesto šansi i borbe spuštenih gardova videlo smo „mali milion“ prekida. Na svakih pet minuta neko od igrača je tražio medicinsku pomoć, što je uticalo da nema sadržaja. Bilo je jasno po kretanjima i brzini igre da Crvena zvezda nikada nije igrala u ovom timu. I da će u budućnosti igrati u sličnom sistemu.

Ako se može tako to nazvati crveno-beli su bili bolji za gol. Ali svejedno bolele su oči od fudbala u Kragujevcu. Više od pola sata nismo ništa videli pred oba gola, a monotoniju je prekinuo Rakonjac udarcem glavom posle dobrog centaršuta Mijatovića. Ubrzo je probao i Rodić levom nogom, ali je ponovo intervenisao Leković.

Čudno je kako nije bilo krvi u igri Crvene zvezde, kao što je još čudnije što ekipa Dejana Joksimovića nije imala previše ofanzivnih pretenzija. Prilično atipično za ekipu koja je u dosadašnjem delu sezone pokazala da zna da igra fudbal.

Teško je bilo i Urošu Spajiću da gleda kako nema kretanja u veznom redu Crvene zvezde. Morao j bezbroj puta potencijalni reprezentativac Srbije da vraća loptu Vasiljeviću i negoduje. To je bila slika i prilika igre Crvene zvezde. Imao je Radnički kolosalnu šansu da kazni Crvenu zvezdu. Morao je bolje Zorić, kao i Vidović usamljen na sedam metara od gola Vasiljevića.

Zvezda je ubrzala ulaskom Ivanića, ali se tada istakao mladi golman Leković. Odbranio je udarce Azarova i Rakonjca, ali ništa nije mogao kod kifle Mirka Ivanića. Zamirisalo je na pobedu Crvene zvezde. Tako nije mislio Luka Zorić....

RADNIČKI 1923 - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:0)

/Zorić 86 - Ivanić 84/

Stadion: Čika Dača

Sudija: Nikola Đorđević

Žuti kartoni: Maksimović, Srnić, Pecelj (Radnički 1923), Kangva (Crvena zvezda)

RADNIČKI 1923: Leković 7,5 – Miličić 6, Ivanović 6 (od 46. Ponjević 6), Mitrović 6, Pecelj 5,5 - M. Vidović 5,5, Zorić 6 (od 90+1. U. Vidović) – Čolović 6, Vidosavljević (od 27. Srnić 6), Jovanović 5 (od 46. Evandro 5) – Milunović 5,5 (od 74. Maksimović).

C. ZVEZDA: Vasiljević – Spajić 6 (od 66. Eraković), Milunović 6, Leković 6 (od 46. L. Nikolić 6) – Mitrović 5,5 (od 46. Mituljikić 6), Kangva 6, Mijailović 6, Rodić 6 (od 66. Azarov) – Mijatović 5,5 (od 78. Ivanić 7), Katai 5,5 – Rakonjac 5,5.

Igrač utakmice: Stojan Leković (Radnički)

MOZZART BET SUPERLIGA

PLEJ-OF, 36. KOLO

Subota

Radnički - Crvena zvezda 1:1 (0:0)

/Zorić 84 - Ivanić 84/

Nedelja

17.00: (8,50) Voždovac (4,70) Čukarički (1,38)

19.00: (3,20) Vojvodina (3,40) Partizan (2,25)

21.00: (6,25) Novi Pazar (3,90) TSC Bačka Topola (1,57)



tagovi

Mirko IvanićLuka ZorićMiloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara