Zvezda ima dve ponude: Amerikanci poslali za Boaćija 2.500.000 evra! Iz komšiluka za Jovančića 700.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.12.19. | 10:00

Odluka posle meča sa Čukaričkim

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je u jučerašnjem obraćnju javnosti da srpski šampion nema i dalje zvaničnu ponudu na papiru, ali u Ljutice Bogdana, izgleda, ne moraju da brinu kada je u pitanju potencijalni prihod u januarskom prelaznom roku. Prema saznanjim našeg portala srpski šampion bi vrlo brzo mogao da ostane bez potencijalnog reprezentativca Gane Ričmonda Boaćija. Najbolji strelac Crvene zvezde u evropskim utakmicama ove sezone ima ponudu iz Amerike. Tamošnji MLS ligaš Kanaz Siti spreman je da za usluge Ričmonda Boaćija uplati 2,5 miliona evra. Ostalo je samo da snažni napadač dogovori lične uslove.

To je manja svota od one koje su se nadali u Ljutice Bogdana. Međutim, posle serije povreda i ne baš impresivnog učinka, tržišna vrednost strelca šest ovosezonskih golova je pala. Ipak, sa 2,5 miliona evra od Kanzas Sitija Crvena zvezda bi, ako ništa drugo, vratila uloženo za Boaćija u letnjem prelaznom roku 2018. godine kada je za identičnu sumu vraćen iz Kine, odnosno Đangsua.

Izabrane vesti

Imao je ove sezone Boaći i neka dobra izdanja. Postigao je četiri gola u Evropi. Pamtiće se najviše onaj u Kopenhagenu kada je na asistenciju Marina reagovao instinktom golgetera i doveo crveno-bele u vođstvo. Međutim, Boaći se previše mučio sa povredam, što je dovelo do toga da ne izgleda kao u prvom mandatu na Marakani. Ipak, u slučaju da ode u Kanzas Boaći će navijačima Crvene zvezde ostati u lepom sećanju. Na 86 utakmica u Zvezdinom dresu postigao je 60 golova i postao najefikasniji stranac u istoriji kluba sa Marakane.

Potencijalni Boaćijev klub je imao razočaravajuću prošlu sezonu u MLS ligi.  Nekadašnji klub Predraga Radosavljevića Prekija, legendarnog srpskog napadača, zauzeo je 11. poziciju u Zapadnoj konferenciji i nije uspeo da se plasira u plej-of. Tim vodi domaći stručnjak Peter Verms, a prva zvezda tima je nekadašnji ofanzivac Olimpijakodsa Pulido. Očigledno je da Kanzas kreće u ozbiljnu rekonstrukciju, i da bi Boaći mogao da bude kapitalac.

Pored Boaćija uskoro bi trebalo da bude poznata i sudbina Dušana Jovančića. Nekadašnji kapiten Vojvodine je prošle sezone predstavljao jednu od najvećih senzacija u domaćem fudbalu, imao je impresivno izdanje protiv Liverpula. Rođeni Beograđanin karijeru i mogao da nastavi u klubu koji ga je žarkao želeo pre nego što je u junu 2018. godine potpisao za Crvenu zvezdu. Reč je o mađarskom Ferencvarošu. Popularni Fradi je za usluge Jovančića spreman da izdvoji između 600 i 700 hiljada evra. Logično je da Jovančić nema veliku tržišnu vrednost, obzirom da ima 29 godina, i da je ove sezone mnogo osclira, odnosno da ne igra kao pre 12 meseci. U slučaju da se ponuda konkretizuje na Marakani ne bi pravili probleme Jovančiću da nastavi karijeru u timu za koji igra Abraham Frimpong.

Konačna odluka o ovim ponudama, kao i u sudbini drugih igrača biće doneta posle meča sa Čukaričkim.

(FOTO MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara