Marko Gobeljić (©Star Sport)
Marko Gobeljić (©Star Sport)

Zvezda: Petorica igrača pozitivna na virus korona

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.06.20. | 09:48

Saopštenje iz Ljutice Bogdana

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je da su petorica prvotimaca Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić pozitivni na Kovid 19. Crveno-beli su saopštili da se pomenuti igrači se osećaju dobro, nalaze se u strogoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa medicinskim timom kluba. Gobeljić, Jovančić, Petrović i Konatar su imali simptome bolesti pred meč poslednjeg kola Superlige Srbije protiv Proletera, kada je obavljeno testiranje, i iz predostrožnosti nisu bili toga dana na stadionu. Branko Jovičić nije imao simptome, nema ih ni sada, ali je njegov nalaz pozitivan.

Branko Jovičić je odigrao 65 minuta utakmice sa Proleterom, a potom i prisustvovao ceremoniji dodele pehara, ali iz Crvene zvezde poručuju da su svi ostali članovi Stučnog štaba, Uprave i klupskog osoblja testirani i da su dobili negativan nalaz.

Izabrane vesti

"Stanje igrača se pažljivo prati, a biće obavljeno i novo testiranje pred početak priprema za narednu sezonu. Igrače koji nisu bili u mogućnosti da podignu pehar šampiona Srbije u čijem su osvajanju u velikoj meri učestvovali čekaju medalje šampiona i biće im uručene na prvom zvaničnom meču kluba na našem stadionu. Klub im još jednom čestita veliki uspeh i želi brz oporavak. Crvena zvezda preduzima sve neophodne mere zaštite i nastaviće to da čini. Takođe, obaveštavaćemo javnost i ubuduće o svim neophodnim detaljima borbe protiv korona virusa ukoliko ih, naravno, bude", stoji između ostalog u saopštenju Crvene zvezde.

Ekipa Dejana Stankovića pripreme za narednu sezonu započinje 9. jula, kada će biti obavljena testiranja igrača, dok se sa zvaničnim treninzima kreće dva dana kasnije. Potom se ekipa seli na Divčibare, a nakon toga ide u Vrnjačku banju gde je očekuju provere. Generalna proba bi trebalo da bude zakazana na Marakani. Početkom avgusta kreću kvalifikacije za Ligu šampiona.

(Pogledajte i najnoviju epizodu emisije Mozzart Njuzz)



tagovi

Marko GobeljićNjegoš PetrovićDušan JovančićMarko KonatarBranko Jovičić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara