(©MN Press)
(©MN Press)

Zvezda sa 17.000 navijača u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.10.20. | 19:48

UEFA donela odluku o povratku publike na stadione, ali pitaju se i lokalne vlasti...

Pre nekoliko dana stidljivo se pominjalo kao mogućnost, od danas je ozvaničeno i objavljeno od strane Evropske kuće fudbala: Izvršni komitet UEFA odlučio je na današnjem sastanku da posle uspešne pilot utakmice u Superkupu Evrope dozvoli delimičan povratak publike na stadione. Tako će klubovi iz zemalja gde se lokalne vlasti sa tim budu složile i dale zeleno svetlo, svoje utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope igrati uz prisustvo 30 odsto kapaciteta stadiona.

Sprovođenje ove odluke počinje već naredne nedelje, kada na programu budu utakmice nacionalnih timova. Ovo u prevodu znači bi Norveška s publikom mogla da dočeka reprezentaciju Srbije u baraž utakmici za plasman na EURO naredne godine. Naravno pod uslovom da Vlada te zemlje i nadležne institucije daju dozvolu.

Izabrane vesti

Društveno distanciranje biće obavezno za gledaoce, a dodatne mere predostrožnosti, poput nošenja maski moraće da budu sprovedene u skladu sa propisima lokalnih vlasti.

Suvišno je govoriti koliko će ova odluka biti značajana za Crvenu zvezdu. Opet pod uslovom da država Srbije i krizni štab dozvole da se Uefina odluka primenjuje kako je planirano i zamišljeno. Za sada te dozvole nema.

Podsetimo, Beograđani su prošle godine zaradili oko 6.000.000 evra na prodaji ulaznica za kvalifikacione i mečeve u Ligi šampiona. Sada će moći da računaju samo na 17.000 kompleta, ali u ovim kriznim vremenima svaki prihod u ulaznica zlata je vredan.


tagovi

Liga EvropeUEFA

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara