Zvezda se kockala 40 minuta: Rakonjac u seriji, Azarov podigao energiju kompletnom timu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.03.23. | 16:53

Radnički poveo, ali crveno-beli se lako plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije – 3:1

Kockala se Crvena zvezda dobrih 40 minuta, na talon stavila veličinu kluba i sav minuli rad, ali na kraju se igrački i rezultatski lako plasirala u četvrtfinale Kupa Srbije – 3:1. I dalje će crveno-beli maštati o trećoj vezanoj duploj kruni, pošto su prepreku u vidu Radničkog i skraćenog terena u Sremskoj Mitrovici, prešli zahvaljujući adutima sa klupe Miloša Milojevića. Od trenutka kada su na teren kročili Kings Kangva i posebno Irakli Azarov videlo se da će crveno-beli energijom umiriti borbenog domaćina.

Mnogo drugačiju sliku poslali su crveno-beli navijačima i javnosti predstavom u drugom poluvremenu, kada su jednostavno odlučili da im se igra fudbal. U prvom se sve svelo na mučenje, mada je defanzivni blok domaćina radio kao „švajcarski sat“. Dok su imali snage domaći su, bili u igri da postanu apsolutna senzacija evropskog fudbala. Posle rušenja Partizana, uspeli su da povedu pogotkom Krste Đorđevića, ali je ekspresnim izjednačenjem Ivanićem šmrkom ugasio vatru u očima ekipe Darka Tešovića. U drugom poluvremenu bila je to klasična igra mačke i miša, minutražu je iskoristio Marko Rakonjac da pojača samopouzdanje i trećim golom u takmičarskim mečevima nagovesti lepe domete.

Izabrane vesti

Dosadna kiša, jak vetar i depresivan ambijent, izuzimajući pune tribine stadiona u Sremskoj Mitrovici, nagoveštavalisu da bi gostovanja kod Partizanovog dželata moglo da se pretvori u ozbiljnu horor priču za Crvenu zvezdu. Domaćin, pod vođstvom novog trenera Darka Tešovića, u potpunosti je eksploatisao teren kraćih dimenzija i disciplinmovanom igrom iza lopte skratio prostor srpskom šampionu. Bez obzira što je Miloš Milojević izveo na teren najjači tim, Crvena zvezda je, pored ogromnog poseda lopte, pretila uglavnom iz prekida.

Znao je član Prve Mozzart Bet Lige Srbije, profesionalnim faulovima da ukoči Osmana Bukarija, dok na levoj strani nisu dovoljno bili prisutni Katai, Rodić i Mirko Ivanić. Bez obzira na blok domaćina, Crvena zvezda nije previše podizala ritam. Šampini Srbije kao da su očekivali da će pre ili kasnije postići pogodak, berz mnogo potrošnje. Iz teb ritunirane slike iskakao je samo Srđan Mijailović, koji je gospodario sredinom terena i onemogućavao domaćina da prenese loptu na polovinu Crvene zvezde.

A kada je to uradio – Radnički je poveo. Mladi Leković je panično izbacio loptu u korner – mada za tim nije imao potrebe. A posle njega Mijailović je odigrao rukom. Siguran sa bele tačke bio je iskusni Krsta Đorđevića.

Videlo se po izrazima lica stručnog štaba gostujućeg stručnog štaba da im je voda došla do grla. Domaćini su počeli da se bacaju na travu , da lete kroz vazduhu. Sve bi za Zvezdu postalo dramatično teško da Ivanić nije iskoristo višak po levoj strani. Moguće je da je bivši reprezentativac Crne Gore želeo da centrira, ali je uz pomoć Kataija lopta završila u mreži.

Osetio je Miloš Milojević da njegova ekipa kuburi sa motivacijom i energijom. Raširio je Zvezdin strateg zgusnute redove domaćina uvođenjem Iraklija Azarova koji je visio u šesnestercu Radničkog. Briznu je doneo i Kings Kangva, pa je Radnički brzo pometlan. Prvo je Rakonjac iskoristio akciju i centaršut Osmana Bukarija, da bi potom Azarov uspisao asistenciju i „poklonio“ pogodak Kingsiju Kangve.

Ostatak meča pretvorio se u festival Zvezdinih promašaja i nastavak audicije Miloša Milojevića. Čak je šansu dobio i rezervni golman Vasiljević.

RADNIČKI SREMSKA MITROVICA – CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:1)

/Đorđević 37 penal - Ivanić 42, Rakonjac 56, Kangva 65/

Stadion: FK Radnički

Sudija: Pavle Ilić

RADNIČKI SM (4-2-3-1): Ostojić – V. Ilić, Ignjatović (od 67. Milicanović), Spasojević, Protić (od 77. Miodragović) – Ivić, Gajić - Đ. Petrović (od 67. Stevanović), Čarapić, S. Ilić (od 57. M. Ilić) – Đorđević (od 67. V. Petrović).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan (od 74. Vasiljević) – Vigo, Eraković, Leković, Rodić (od 46. Azarov) – Mijailović (od 46. Kangva), Kanga – Bukari, Ivanić (od 57. Mijatović), Katai (od 69. Mitrović) – Rakonjac.

 


tagovi

Kup SrbijeIrakli AzaroviKings KangvaMarko Rakonjac

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara