Zvezda teško sa dva špica, Motika potencijalno iznenađenje

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 16:19

Trener crveno-belih ima malo dilema uoči 166. večitog derbija

Ostalo je tri dana do 166. večitog derbija, i sasvim dovoljno vremena da Dejan Stanković iskristališe tim za jednu od najvažnijih utakmica sezone. Ako ne i najvažniju. Crveno-beli imaju pet bodova manje i potencijalni remi za njih bi imao ukus poraza, iako bi i dalje postojale matematičke šanse da pehar namenjen najboljem timu Srbije zadrže u trofejnoj sali stadiona Rajko Mitić.

Kada bi slušao glas navijača i rasuđivao srcem Dejan Stanković bi verovatno izveo tim sličan prolećnoj premijeri protiv Čukaričkog. Međutim, upravo u tom meču, kada su Ohi i Pavkov, zajedno igrali u tandemu, crveno-beli su imali velikih problema u polju. Čukarički je u jednom trenutku bio čak i bolji rival, napravio pritisak na poslednju liniju crveno-belih. Kada na to dodate da će crno-beli izaći sa ratničkim veznim redom, sposobnim da agresivnom igrom i presingom oduzmu loptu na protivničkoj polovini, jasno je zašto bliža standardna opcija sa jednim klasičnim napadačem i El Fardu Benom kao njegovom podršku.

Izabrane vesti

Sa druge strane Milan Pavkov je poslednjim ostvarenjima zaslužio da dobije ulogu i možda postane jedan od junaka Zvezdine sezone. Postigao je četiri gola na poslednja četiri meča u prvenstvu, i praktično ostavio crveno-beli u borbi za titulu kvalitetnim trzajem glavom u finišu meča u Novom Sadu. Ne samo zbog gola, već i kompletnog utiska ostavljenog protiv Proletera Milan Pavkov je zaslužio da se o njemu priča i piše kao o potencijalnom stateru. Energijom i snagom probudio je uspavanu postavu Crvene zvezde, pored gola uputio je dva direktna udarca koje je jedva odbranio Nikola Perić.

Navijači Crvene zvezde, koji će većinski zauzeti Marakanu, tražiće ofanzivan pristup i formu koja je krasila tim Dejana Stankovića u februaru prošle godine, kada se italijanski velikan provukao u dvomeču.

Kada gledamo ostale linije tima deluje da neće biti iznenađenja. Pored Milana Borjana, gotovo sigurni su Kristijano Pičini, Strahinja Eraković (bonus), Aleksandar Dragović, Milan Rodić, Seku Sanogo, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Ohi. Dakle, Pavkov bi mogao da se nada minutaži umesto El Fardu Bena, ali je logičnije da ga Dejan Stanković koristi kao džokera. I nekog ko može energijom da poremeti dobro uigranu odbranu Partizana.

Igrači Crvene zvezde, odnosno momci sa manjom minutažom, radnu sedmicu prekratili su odmeravanjem snaga sa srpskoligašem BASK-om (4:0). Rival iz trećeg ranga ne može da bude parametar vrednosti, ali oni koji su posmatrali izdanje crveno-belih bili su impresionirani izdanjem Nemanje Motika. Pojačanje iz minhenskog Bajerna je igralo na poziciji Mirka Ivanića i pokazalo da je posle blage povrede spreman za takmičarske mečeve.

Uspeo je Motika da asistira Filipu Falku za gol, kumovao je autogolu jednog od defanzivaca BASK i pogodio stativu preciznim udarcem sa 25 metara. Lako je izdržavao duele i nametnuo se kao potencijalno iznenađenje za večiti derbi. Teško je očekivati da će Motika biti od starta akter derbija, ali ne bi bilo iznenađenje da dobije šansu u nastavku meča. Posebno što sasvim sigurno nije pažljivo skautiran od strane pedantnog stručnog štaba Aleksandra Stanojevića.

 


tagovi

Nemanja MotikaDejan StankovićMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara