ZVEZDA – TIM ZA DERBI: Srnić ozbiljna opcija za startera, Stanković seče u toku noći

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.02.22. | 21:49

Moguće je da će crveno-beli igrati sa pojačanom sredinom terena

Crvena zvezda će imati većinsku podršku na stadionu Rajko Mitić, i svi ti navijači doći će na crveno-belu stranu Topčiderskog brda samo sa jednom mišlju – da tim Dejana Stankovića ispoštuje poznati slogan iz pesme i krene u napad. Šampion i nema mnogo prostora da kalkuliše, samo pobeda crveno-bele ostavlja u ravnopravan položaj u šampionskoj trci.

Međutim, poslednje informacije ukazuju da bi Crvena zvezda mogla da 166. večiti derbi počne sa pojačanom sredinom terena. Odnosno da je Stanković blizu odluke da upari Seku Sanoga i Slavoljuba Srnića, i to na uštrb El Fardu Bena. Tako je izgledala opcija Dejana Stankovića na poslednjem treningu, mada će Zvezdin šef stručnog štaba konačnu odluku doneti u toku noći. Možda i u toku sutrašnjeg dana, pošto je i ranije, uoči nekih evropskih mečeva, znao da promeni taktiku i tim.

Izabrane vesti

Očigledno je da Dejan Stanković u slučaju da ostane dosledan verziji tima sa Slavoljubom Srnićem, želi da se zaštiti od brzih i veoma ubitačnih kontri Partizana. I da će pokušati da izbegne mamac koji je progutao Pavel Vrba u nedavnom okršaju sa Aleksandrom Stanojević.

Tokom poslednjih godinu dana Slavoljub Srnić se nametnuo kao čovek za specijalne operacije. Imao je važnu ulogu u Razgradu kada je bio iznenađenje u povredama i koronom desetkovanom timu Crvene zvezde. Važnu ulogu imao je na gostovanjima Milanu i Bragi... Očigledno je da brzinom i agresivnošću Srnića Stanković želi da odgovori na dobru formu Saše Zdjelara i Miloša Jojića.

Pojavljivanje Srnića u startnoj postavi, značilo bi pomeranje Gelora Kange bliže golu Aleksandra Popovića. Reprezentativac Gabona bi trebalo da čini udarni trio zajedno sa Aleksandrom Kataijem i Mirkom Ivanićem. Biće zanimljivo videti kako će Stanković posložiti svoje najjače adute i da li postoji mogućnost da Katai bude prekomandovan na desnu stranu gde bi vojevao protiv Slobodana Uroševića.

U ostalim linijama tima sve je poznato. I pored promenljivih igara Kristijano Pičini će dobiti prednost u odnosu na Milana Gajića i odigrati minimum 60 minuta. Bonus Strahinja Eraković će biti u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem, dok će na levom boku biti Milan Rodić.

U napadu je siguran Ohi, ali će biti zanimljivo kako će Dejan Stanković koristiti snage sa klupe. Ozbiljnih kandidata za promenu ritma ima. Pavkov će, gotovo sigurno, dobiti šansu. Mnogi smatraju da je snažni napadač korisniji kada uđe sa klupe, kada su protivnički štoperi umorni. Kandidati za ulazak u igru su Filipo Falko i mladi Nemanja Motika kao iznenađenje.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Pičini, Etaković, Dragović, Rodić – Sanogo, Srnić – Katai, Kanga, Ivanić – Ohi.


tagovi

Dejan StankovićSlavoljub SrnićEl Fardu BenNemanja MotikaMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara