Šej Gildžes Aleksander (©AFP)
Šej Gildžes Aleksander (©AFP)

Šej: Neću opet napraviti istu grešku; Degnolt: Faul nije bio očigledan

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 11:54

Prve zvezde Dalasa, Dončić i Irving, zadovoljni plasmanom u finale konferencije

Jedna od najzanimljivijih utakmica u ovogodišnjem plej-ofu viđena je u šestom meču Dalasa i Oklahome. Bili su Tanderi blizu da seriju odvedu u majstoricu, imali poen prednosti sve do 2,5 sekunde pred kraj, ali im je pobeda iskliznula iz ruku.

Svestan toga je i Šej Gildžes Aleksander, prva zvezda Oklahome, koji je imao 36 poena što je njegov rekord u plej-ofu. Faulirao je Pi Džej Vašingtona u poslednjem napadu domaćih i tako lišio tim bilo kakvih šansi da se plasira u narednu rundu.

Izabrane vesti

Kad bih mogao da vratim vreme ne bih ga faulirao, pustio bih ga da promaši šut. Ne mogu da se vratim u prošlost i jedino što mi preostaje je da naučim nešto iz ovoga“, rekao je kombo bek gostujućeg sastava.

Imao je šta da doda trener Oklahome Mark Degnolt, u čijoj izjavi se da naslutiti nezadovoljstvo zbog sudijske odluke:

Da je to bio čist faul, logično da ne bih tražio čelendž i držao tajm-aut. Kada dobiješ loptu 2,5 sekunde pre kraja, a pritom gubiš, šanse da okreneš utakmicu u svoju korist su minimalne“.

Sa druge strane, Kajri Irving je odigrao još jedan vrlo dobar meč u dresu Maveriksa i trojkom koja se nekako „ušetala“ u obruč na tri minuta pre kraja dodatno pogurao tim ka pobedi.

Želim da se zahvalim svima na požrtvovanosti, za sve što ste do sada uradili, ali i svima koji su gledali duel. Bitno je da zadržimo pozitivan pristup. Posao još nije završen, mada smo zaslužili da proslavimo pobedu. Nije lako kad gubite 17 poena razlike, imali smo odgovor na sve“ rekao je fantastični plejmejker kome će ovo biti prvo finale konferencije od 2017. godine, kada je igrao za Klivlend predvođen Lebronom Džejmsom

Iako se na prvi pogled čini da je Kajri u obe ekipe, sadašnoj Dalasovoj i tadašnjoj Kavalirsa, „samo“ druga violina, ljubiteljima košarke je jasno da je momak australijskog porekla više od toga. Tome u prilog ide činjenica da je slavio u svih 14 plej-of utakmica u kojima je njegov tim bio u prilici da prođe u narednu rundu. To ne može biti slučajnost.

Slovenački reprezentativac Luka Dončić pokazao je veliko poverenje u saigrače:

„Držali smo se zajedno, to je napravilo razliku. Trudimo se da što više pričamo na klupi i da održavamo pozitivan pristup svemu“.

Na Dončićevu izjavu kratko se nadovezao i trener domaćih Džejson Kid.

Najdraže mi je kad vidim koliko poverenja vlada među igračima. Luka je verovao Pi Džeju u poslednjem napadu i uspeli smo da pobedimo“, dodao je trener domaćih.

Dončić je predvodio Dalas pre dve sezone kada je izgubio od Golden Stejta u finalu konferencije, a sad ima šansu da se prvi ptu u karijeri plasira u finala NBA lige.


tagovi

NBA ligaŠej Gildžes AleksanderOklahoma Siti TanderOklahomaKajri IrvingLuka DončićDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara