ZVEZDA - TIM ZA KLUŽ: Sve oči u zaboravljenog Pavkova

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.08.21. | 20:35

U startnu postavu vraćaju se Kanga i Ben

Grupna faza Lige konferencije je u džepu, ali trećerazredno evropsko takmičenje ne zadovoljava ambicije Crvene zvezde. Stoga se o tome i ne razmišlja na stadionu Rajko Mitić, već je imperativ eliminacija Kluža u poslednjem kolu borbi za mesto u Ligi Evrope.

Neće biti lako ostvariti taj cilj, jer su crveno-beli ranjeni neubedljivim partijama protiv moldavskog Šerifa i ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Prilika za popravni je tu, ali moraće Dejan Stanković i njegovi izabranici protiv rumunskog prvaka - kog je na putu ka eliti zaustavio Jang Bojs - da prikažu dve mnogo bolje partije nego što su bile sve dosadašnje ove sezone. Eventualno izuzev onih 5:0 protiv Kairata.

Izabrane vesti

UTORAK, 21.00: (1.75) CRVENA ZVEZDA (3.50) KLUŽ (5.10)

Svestan činjenice da mu ekipa nije dovoljno konkretna u napadu, Stanković je odlučio da napravi promenu u špicu, a u odnosu na prethodnu međunarodnu predstavu u startnoj postavi naći će se još dva nova-stara imena.

Umesto neubedljivog Loisa Dionija, koji je u prvih šest nastupa za crveno-bele dao dva gola, od prvog minuta igraće Milan Pavkov. Nije se visoki napadač naigrao ove sezone, iako je u drugom delu prošle upisao 13 pogodaka. Posle odlaska Dijega Falčinelija, a zbog podužih pregovora sa Aleksandrom Prijovićem, koji su potom i propali, očekivalo se dobije ulogu prvog špica, ali je dolaskom Francuza pao u zaborav. Tek dva nastupa i ukupno 60 minuta na terenu nisu baš podatak koji uliva optimizam uoči ovako bitne utakmice, ali nadaju se u Crvenoj zvezdi da će nedavni (prilično neočekivan) produžetak ugovora i trenerovo poverenje za meč sa Klužom probuditi u Milanu Pavkovu energiju kakvu je imao svojevremeno u duelima sa Liverpulom, Kopenhagenom, Partizanom, Milanom... Nadaju se i navijači da će ponovo imati povod za pesmu "Pavkov's on fire".

Eksperiment sa Slavoljubom Srnićem koji je prezentovan prošle sezone protiv Milana, pre nedelju dana u Tiraspolju nije doneo rezultat, pa će u srcu veznog reda kao kreator ofanzivnih akcija ponovo biti Gelor Kanga. Gabonac je odradio suspenziju zbog crvenog kartona i, s obzirom na njegov doprinos u napadu, ne dovodi se u pitanje hoće li ga biti u startnoj postavi.

Umesto povređenog Filipa Falka na desno krilo se vraća El Fardu Ben, kom će to biti tek drugi start ove sezone posle gostovanja u Kazahstanu. Reprezentativac Komora bio je akter svih osam utakmica u dosadašnjem toku sezone, ali je samo dve odigrao od početka do kraja. Istisnuo ga je Italijan iz startne postave, međutim, nije to prvi put da Ben nailazi na problem s minutažom od kada je član Crvene zvezde. Dosad je uvek pronalazio rešenje da se nametne, pa će mu predstojeća utakmica biti odlična prilika da to ponovo učini.

Što se tiče odbrane, dilema je desni bek, na kom se ovog leta smenjuju Milan Gajić i Marko Gobeljić. Tako je bilo i protiv Šerifa. Prvi meč počeo je Gobeljić, revanš Gajić. Ni jedan ni drugi nisu bili na očekivanom nivou, ali u ovom trenutku nešto bliži Stankovićevom poverenju je ponovo bivši igrač Bordoa.

Uprkos neigranju u uvodnim utakmicama sezone, Miloš Degenek se ustalio u štoperskom paru sa Aleksandrom Dragovićem umesto Radovana Pankova. Meč sa Klužom biće mu treći uzastopni od prvog minuta.


tagovi

kvalifikacije za Ligu EvropeFK Crvena zvezdaDejan StankovićMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara