Zvezda za derbi: Sluti na reprizu februara, mala dilema na desnom beku

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 16:41

Dejan Stanković skoro da nema dilemu

Protivnik je isti, mesto odigravanja meča identično, ali Crvena zvezda, za razliku od februarskog večitog derbija, ima mnogo veću rezultatsku komociju. Prethodni susret sa Partizanom, izabranici Dejana Stankovića igrali su sa omčom oko vrata, jer ih je isključivo pobeda ostavljala u šampionskoj trci. Stvari su se u međuvremenu promenile. Crvena zvezda je obezbedila pol poziciju, stekla je dva boda više i remi bi ostavio vrlo dobre šanse crveno-belima da na kraju prvenstva obezbede petu uzastopnu šampionsku titulu.

Naravno, postoji i ona deviza da sve što možeš da uradiš danas ne ostavljaš za sutra, posebno što će Crvena zvezda imati čistu situaciju. Crveno-beli su se izborili za domaćinstvo u trećem okršaju i šansu da pred većinski navijačima Crvene zvezde završe posao.

Izabrane vesti

Crveno-beli su i u dobroj formi, pa navijači očekuju potvrdu domaće dominacije. Jasno je da Dejan Stanković neće mnogo menjati u izboru tima i sistema igre u odnosu na februarski okršaj. Tada je javnost očekivala juriš domaćeg tima od prvog minuta, možda i formaciju sa dvojicom napadača. Ali pojačanom sredinom terena, i Slavoljubom Srnićem kao osiguračem Zvezda je tempom i intenzitetom igre slomila večitog rivala u prvom poluvremenu. Mali problemi su nastali tek ulaskom Marka Jevtovića.

Ne bi bilo iznenađenje da se Dejan Stanković odluči za identičan tim kao i 27. februara. A to znači da bi pored Sanoga ponovo u srcu veznog reda igrao Slavoljub Srnić. Zvezdin vojnik se ustalio u najboljem timu, odigrao je vrlo dobar meč protiv kragujevačkog Radničkog kada je pored gola upisao i asistenciju petom ka Nemanji Motiki.

Mala dilema vezana je samo za poziciju desnog beka. Da je redovno trenirao tokom prvenstvene pauze, potom i prethodne sedmice Kristijano Pičini bio bi prvi izbor Dejana Stankovića. Italijan je zadobio povredu lože u sudaru sa Glazgov Rendžersom, boravio je sedam dana na specijalnom tretmanu u Valensiji gde ima ličnog masera. Povratničke minute dobio je prošle nedelje, u trijumfu nad Radničkim. Njegov izostanak najbolje je iskoristio Milan Gajić, popunivši aplikaciju za mesto startera. Stigao je do brojke od osam asistencija u sezoni nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i stavio rebus ispred Dejana Stankovića. Forma pokazuje u pravcu Milana Gajića, ali Pičini i pored promenljivih izdanja donosi defanzivnu stabilnost i skok igru, posebno kada je reč o osvajanju drugih lopti.

Jasno je da će ispomoć Ohiju pružati Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, odnosno da će Dejan Stanković na klupi imati dovoljan broj štihova sposobnih da promene ritam. Pre svega tu je Milan Pavkov koji bi u slučaju rezultatskog deficita mogao da igra u paru sa Norvežaninom Ohijem, kao i reprezentativac Komorskih Ostrva El Fardu Ben.

Odahnuli su na Marakani, pošto se u redovan proces treninga vratio Gelor Kanga. I trebalo bi da bude maksimalno spreman za okršaje sa Sašom Zdjelarom i Milošem Jojićem.


tagovi

Dejan Stanković167. večiti derbiKristijano PičiniMilan Gajić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara