Nemanja Motika proslavlja prvenac (MN Press)
Nemanja Motika proslavlja prvenac (MN Press)

Zvezda zakazala večiti derbi na Marakani: Upisao se Nemanja Motika

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.04.22. | 18:54

Crveno-beli sa pola snage savladali ekipu Nenada Lalatovića – 4:1

Zvezda je zakazala večiti derbi na Marakani i povlasticu da u novoj šampionskoj tituli odlučuje u svojoj kući (naredna subota, 18 časova), u kojoj ovog proleća ruši sve pred sobom.

Utakmica sa Radničkim iz Kragujevca poslužila je kao lakši trening, gosti bez evidentnog kvaliteta nisu primorali izabranike Dejana Stankovića da ubacuju u treću brzinu. I vožnja u leru, protiv bunkera Nenada Lalatovića, bila je dovoljna za festival lepih poteza početkom drugog poluvremena kada je Katai asistirao Benu, a Mirko Ivanić uspeo savršeno da poklopi centrašut Milana Gajića – 4:1.

Izabrane vesti

Gledali su na sve načine crveno-beli da sačuvaju snagu za ono što sledi. Već posle 60 minuta fokus svih u Ljutice Bogdana je bio prebačen na večiti derbi, ali i za već jednu poznatu potencijalnu minu, pošto je već poznato da će ekipa Dejana Stankovića posle Partizana gostovati u Bačkoj Palanci. Otuda je trener crveno-belih povukao sa terena Mirka Ivanića, Kataija kao Milana Rodića kome je pretila suspenzija. Pobeda nad Radničkim ostaće dugo u sećanju mladom Nemanji Motiki. Bivši član mihnenskog Bajerna upisao je prvenac u crveno-belom dresu, savivši savršeno loptu posle asistencije petom Slavoljuba Srnića.

------------------

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI KRAGUJEVAC 4:1 (1:0)

/Srnić 26, Ben 52, Ivanić 56, Motika 79 - Maksimović 86/

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Danilo Nikolić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Gordić – Gajić (60. Pičini), Pankov, Dragović, Rodić – Srnić, Krstičić – Ben (73. Stanković), Ivanić (60. Motika), Katai (60. Stanić) – Ohi (46. Pavkov).

RADNIČKI (4-2-3-1): Lukić – Varjačić, Kovačević, Damjanac, Andrić – M. Vidović, Pišćević – Mirić, Milisavljević (82. Srnić), Tomić (73. Trifunović) – Brnović (64. Maksimović).

------------------

Nije bilo mnogo iznenađenja u uvodu, očekivanoj razradi i zaključku prvog poluvremena vladajućeg šampiona i tima iz Kragujevca. Bez Ubiparipa, pored Marka Mirića udarne ofanzivne snage, Nenad Lalatović je igrao jedino kako je mogao. Sa niskim duplim blokom i devetoricom igrača iza lopte pokušao je da smanji vidljivu razliku u kvalitetu. Sa druge strane Dejan Stanković ništa nije rizikovao. U nedostatku Gelora Kange, Strahinje Erakovića i Sekua Sanogoa, kao bonus igrača poslao je golmana Miloša Gordića, kako bi dobio prostor za pun ofanzivni potencijal.

Mnogo toga je bilo monotono u prvom poluvremenu. Radnički je uglavnom igrao fudbal bez lopte, trudeći se da disciplinom pokvari Zvezdinu igru i skratio joj prostore. Sa druge strane šampion, pod pritiskom pobede, davio je rivala, ali nije žurio i ušao u nervozu posle dve propuštene šanse. Na doadavanje Mirka Ivanića, Aleksandar Katai je šutirao pored gola, da bi samo nekoliko minuta kasnije Ohi propustio kolosalnu priliku da nastavi prolećni golgeterski pir.

Kao kiša oko Kragujevca kružila je lopta oko zone Nenada Lalatovića. Pokušavali su crveno-beli da čestim centrašutevima dodatno opterete štopere gostiju Damjanca i Kovačevića. Nekako su se držali na nogama Đavoli, a onda poklekli na krajnje neobičan način. Ohijev udarac je izblokiran, iskusni Andrić je loše očistio loptu, a Slavoljub Srnić gotovo iz mrtvog ugla uspeo da pogodi mrežu. Uz obilatu pomoć mladog golmana Ognjena Lukića, koga je lopta pogodila u rame i završila u mreži. Trajala je dobrih 30 sekundi mala nedoumica kod prisutnih na najvećem srpskom stadionu, utisak je bio da je lopta završila na spoljnjem delu mrežu.

Imao je još jedan solidan pokušaj Slavoljub Srnić, trudio se Aleksandar Katai da napravi višak. Utisak je bi da Crvena zvezda nije bila dovoljno konkretna u završnici i da je igrala baš onoliko koliko joj je bilo potrebno. Povremeno je Dejan Stanković sedeo mirno na klupi, ali je bilo i nerezonskih sekvenci kada je posle nekoliko loših pasova bacao flašice sa vodom.

Crvena zvezda je ubrzo počela da igra sa više strasti i odgovornosti u završnici. Kvalitet Kragujevčana to nije mogao da izdrži. Prvo je El Fardu Ben u prepoznatljivom stilu, zaboravljen od svih na drugoj stativi sačekao centaršut Aleksandra Kataija i stigao do 11 pogotka u sezoni. Samo tri minuta kasnije Ivanić je podigao publiku na noge, omogućivši Gajiću da upiše osmu asistenciju u sezoni.

Ostatak meča odigran je uslabom ritmu. Crvena zvezda je je utakmicu završila sa četvoricom bonusa, pošto su šansu dobili Motika, Stanić i Stanković, a zimsko pojačanje iz Bajerna je u 78. minutu upisao prvenac u crveno-belom dresu pošto ga je lepo proigrao Srnić. Na kraju su Kragujevčani preko Maksimovića u finišu meča stigli do počasnog gola.


SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO

Subota

Spartak Subotica - Kolubara 4:3 (1:0)

/Srećković 52, Nikolić 66, 73 pen, Tošeski 90+2 - Marjanović 35, Đuranović 75, Andrić 86/

Mladost Lučani - Radnički (N) 2:0 (2:0)

/Bojović 27 pen, 59/

Nedelja

TSC – Voždovac 2:1 (2:1)

/Vukić 15, Stanojlović 45+2 – Purtić 45/

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 4:1 (1:0)

/Srnić 26, Ben 52, Ivanić 56, Motika 79 - Maksimović 86/

19.05: (7,75) Čukarički (4,40) Partizan (1,43)

Ponedeljak

18.30: (1,97) Napredak (3,45) Metalac (3,90)

18.30: (1,97) Radnik Surdulica (3,45) Novi Pazar (3,90)

18.30: (1,72) Vojvodina (3,60) Proleter (5,10)



tagovi

Nemanja MotikaSlavoljub Srnić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara