(Star sport)
(Star sport)

Zvezdan Terzić: Kritikujte me, ali znajte da sam jedan od najvećih rukovodilaca u istoriji kluba

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.23. | 14:07

„Hteli smo da igramo kao Makabi iz Haife protiv Olimpijakosa“, istakao je generalni direktor crveno-belih

Tokom juna i jula euforija je mogla da se oseti u svakom kutku stadiona „Rajko Mitić“, šest meseci kasnije blaga apatija, nezadovoljstvo i zabrinutost za budućnost Crvene zvezde. Klima oko Marakane se značajno promenila, pošto Crvena zvezda prolazi kroz najveću rezultatsku krizu tokom šestogodišnje vladavine srpskim fudbalom. Posle još jedne promašene utakmice Barak Bahar je platio ceh, spreman je crveni tepih za Vladana Milojevića, ali...

I dalje ima bezbroj dilema, nejasnoća, pre svega pitanja vezana za to da li je novi projekat, sa nikad većim ulaganjima u igrački kadar, urađen valjano. I da je angažovanjem Baraka Bahara, koga je želeo ceo direktorski korpus, za šest meseci uzalud slupana skupa igračka.

Izabrane vesti

O svemu tome pričao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Nismo ispunili ciljeve koje smo sami zacrtali. Želim da se izvinim kompletnoj zvezdaškoj javnosti, epilog je raskid saradnje sa trenerom. Tako je u fudbalu, uvek prvi strada trener. Želim da mu se zahvalim na šestomesečnoj saradnji, uradio je mnogo dobrih stvari. Kao prvi čovek kluba sam najodgovorniji za trenutnu situaciju. Uvek sam ja kriv! Nikada neću dozvoliti da padne neko od mojih saradnika, jer sam ih birao. Sad vam ponavljam ono što sam već rekao, a što nijedan generalni direktor kluba na svetu neće. Prvi put kada Crvena zvezda ne bude šampion, ja više neću biti u klubu“, poručio je Zvezdan Terzić.

Svestan je prvi čovek Crvene zvezde kritika, ali tvrdi da je uradio veliki posao od 2014, otkako je na Marakani.

„Prihvatam kritike, ali i tako sve uspehe prepisujem sebi. Imam osećaj da su se pojedinici probudili iz zimskog sna. Zaboravljaju da je klub bio pred bankrotom, predlagao se UPPR... Sad mi kažu: „A, Endijaj?“ Jeste, ali imamo sedam grupnih faza, tri Lige šampiona, 260.000.000 evra prihoda iz inostranstva. I to što ne poslujemo u sivoj zoni je moja zasluga. Mi smo ove godine na Skupštini kluba postavili dva jasna cilja: titula šampiona i igranje u grupnoj fazi. To smo ostvarili, igrali i Ligu šampiona. Sad ne valja ni Liga šampiona, a bili smo jedini predstavnik od Milana do Istanbula“.

Rezultati su presudili Baraku, ali će Vladan Milojević morati da unapredi igru na svim poljima.

Nisam zadovoljan rezultatima, ali otkako sam u klubu ovo je najmoćnija Crvena zvezda u Evropi. Ko poznaje fudbal, to mora da prizna. Imali su najveći broj šuteva, šansi, igrali otvoreno, bili konkuretni. Nije se dešavalo da kao u 65. minutu protiv Bajerna navijači napuštaju stadion. Nas su opomenule one utakmice u Ligi Evrope prošle godine, protiv Trabzona i Monaka. Bili smo inferiorni, sada se to nije dešavalo. Druga je stvar što se ovde potcenjuje Jang Bojs, šampion Švajcarske“. 

Još malo o Baraku i svemu što se prethodnih meseci dešavalo u Ljutice Bogdana:

Hteli smo da igramo kao Makabi iz Haife protiv Olimpijakosa, u visokom presingu, ofanzivno. Nisu se poklopile kockice, mada i dalje tvrdim da je Barak odličan trener i čovek. On je u Izrealu legenda, kao trener posmatra i analizira. Tamo je takav način rada, mada nije tačno da je sedeo u kancelariji i preko TV-a pratio treninge. Pričali smo mu da takav način rada nije svojstven u Srbiji, odnosno da igrači očekuju bliski odnos. Žao mi je što je tako ispalo. Bio je ovo ozbiljan trogodišnji projekat“.

Imao je Terzić spreman monolog na sva goruća pitanja.

Kritikujte Zvezdana Terzića, ali kako kaže naš narod: „krivo sedi i pravo besedi“. Meni niko ne može da oduzme sedam šampionskih titula i isto toliko grupnih faza. U junu će biti moja deseta godina u Zvezdi i, verujem, osma šampionska titula. Kako god to zvučalo, ja sam jedan od najuspešnijih rukovodilaca u istoriji kluba. Naš Statut je vrlo demokratski. Može svako da se kandiduje, ali nisam primetio da neko ima želju. To dovoljno govori da su pametni ljudi shvatili koliko je teško voditi ovaj sistem“.





tagovi

FK Crvena zvezdaZvezdan TerzićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara