Zvezdin Pit Bul se vraća u Rusiju!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.08.20. | 15:18

Izgleda da će treća biti sreća kada je u pitanju inostrani transfer Branka Jovičića

Kada je iskusni zadnji vezni imao najveću tržišnu vrednost, u pozno leto 2018. godine, isprečila se povreda metatarzalne kosti, zadobijene u sudaru sa Čukaričkim. Prošlog leta francuski Nim je bio spreman da izdvoji milion evra za usluge momka iz Raške, ali je on povredio ligamente kolena u finišu susreta sa Helsinkijem. Međutim, čini se da je došlo vreme da se konačno posreći Branku Jovičiću, kada je u pitanju transfer u inostranstvo. I da treća konačno bude sreća.

Jedan od simbola Zvezdinih uspeha tokom ere Vladana Milojevića nalazi se na korak od transfera u ruski Ural, potvrđeno je MOZZART Sportu iz više izvora. Klub sa granice Evrope i Azija danas, najkasnije sutra, trebalo bi da dostavi konkuretnu ponudu i na taj način kompletira transfer nekadašnjeg prvotimca Amkara iz Perma.

Izabrane vesti

Visina transfera neće biti velika, uzimajući u obzir da je Nim pre nešto više od godinu dana nudio milion evra, ali na Marakani vlada mišljenje da Branka Jovičića ne treba uslovljavati visokim obeštećenjem. Reč je o igraču koji je mnogo toga dobrog doneo Crvenoj zvezdi, imao neke vanserijske evropske partije, kao na primer, protiv Sparte iz Praga, pa je zaslužio da finansijski dobro prođe. A prema saznanjima našeg portala Ural je spremio fin ugovor za Branka Jovičića, koji bi mu minimalno garantovao 120.000 evra više na godišnjem nivou nego što ima u redovima srpskog šampiona. Takođe, Crvena zvezda je trenutno prebukirana na poziciji zadnjeg veznog, deluje da Dejan Stanković na tom mestu najviše poverenja ima u Sanoga i mladog Njegoša Petrovića. Sa druge strane Jovičić je nebrojano puta pokazao da je vrlo značajan za Crvenu zvezdu, posebno u mečevima najvećeg intenziteta, kakvi se igraju u Evropi...

Međutim, kada se premere obe strane medalje, jasno je da je sada pravi trenutak da Crvena zvezda proda Branka Jovičića. Bez obzira na nešto manju cifru za obeštećenje, nego što su realni kvaliteti momka iz Raške. U najboljem slučaju Crvena zvezda će vratiti uloženo u Jovičića, pošto ga je leta 2018. godine platila Amkaru 500.000 evra.

I pored toga što neće doneti veliki novac u kasu Crvene zvezde, Branko Jovičić je mnogo toga doneo srpskom šampionu. Bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na Ligu Evrope i Ligu šampiona. Na Marakani je doživeo dve teške povrede. Zbog srčanosti i agresije postao je jedan od najvećih ljubimaca navijača, prepoznatljiv po nadimku Pit Bul.

Ural je slabo počeo prvenstvo Rusije. U premijernom kolu su izgubili od Dinama iz Moskve, kao domaćini. Za mirne snove i beg od opasne zone potrebna su im pojačanja. 


tagovi

Branko Jovičić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara