©Reuters
©Reuters

Zvezdin potencijalni rival doveo pojačanje iz A-lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 14:19

Makabi Haifa potpisao ugovor s dosadašnjim bekom Adelajd Junajteda Rajanom Strejnom, koji se u timu izraelskog prvaka pridružio australijskoj gol-mašini Nikiti Rukavicji

S pažnjom će u Crvenoj zvezdi pratiti duele Makabija i Kairata u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Bolji iz ovog dvomeča, koji je na programu 7. i 14. jula, sastaće se dve nedelje kasnije s crveno-belima u drugom kolu.

U nameri da podmladi, ali i pojača tim na deficitarnim pozicijama, uprava izraelskog prvaka je već dovela nekoliko igrača, a među prvim novajlijama je desni bek Rajan Strejn iz australijskog Adelajd Junajteda. Ovaj 24-godišnji defanzivac, rođen u engleskom Koventriju, napustio je Adelajd i A-ligu posle četiri godine i dva osvojena FFA Kupa. Strejn će tako po prvi put imati priliku da zaigra u evropskim takmičenjima, o čemu je kaže, maštao još kao dečak u Engleskoj.

Izabrane vesti

"Želim da u karijeri osvajam trofeje i zato je Makabi pravi klub za mene. Očekujem da odbranimo šampionsku titulu i da se u dobrom svetlu predstavimo na međunarodnoj sceni. Učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona će biti veliki izazov za mene - rekao je Strejn koji je bio na užem spisku kandidata za olimpijsku reprezentaciju Australije za Igre u Tokiju, ali se ipak nije našao među 18 odabranih", rekao je Strejn.

Strejn je u Adelajdu bio izuzetno pouzdan uz desnu aut-liniju i odigrao je ukupno 90 zvaničnih utakmica. Može da odgovori i defanzivnim i ofanzivnim zadacima i neretko deluje kao bek-krilo. On će u timu Makabi Haife zameniti bivšeg kamerunskog reprezentativca Ernesta Mabuku (33), koji je četiri godine bio oslonac izraelskog prvaka na toj poziciji.

Strejn se u Haifi pridružio australijskom reprezentativcu Nikiti Rukavicji, koji je već dve sezone zaredom najbolji strelac ekipe. Međutim, kako pišu australijski mediji, 34-godišnji špic će ovog leta gotovo sigurno napustiti redove šampiona Izraela. To bi bio veliki udarac za Makabi, pošto je ovaj rođeni Ukrajinac u prošloj sezoni u prvenstvu postigao 19 golova ili 40 odsto svih pogodaka ekipe, i uz Surinamca Tjarona Čerija bio najzaslužniji za osvojenu titulu.

Piše: Branko Cvetojević


tagovi

Rajan StrejnMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara