Zvezdin prvi pik za napad je bivši golgeter Sevilje, Šalkea i Seltika!

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.05.18. | 23:20

Ove sezone je dao 19 golova na 40 utakmica

Crvena zvezda uveliko traga za pojačanjima za narednu sezonu, a zvučno ime se očekuje u napadu gde je ostalo upraženjeno mesto posle odlaska Ričmonda Boaćija.

Kako MOZZART Sport saznaje, prvi pik za kapitalno pojačanje crveno-belih je Temu Puki iz Brondbija! Srpski šampion je ozbiljno zainteresovan za finskog napadača i u narednim danima će pokušati da ga prizemlji na Marakanu. Danski klub želi da ga zadrži, već mesecima vrši pritisak da produže saradnju, ali je Puki nedavno rekao da još nije siguran da li želi da ostane ili da proba nešto novo u karijeri.

Izabrane vesti

Sa Brondbijem ga očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona, ali i Crvena zvezda mu nudi istu mogućnost. Možda i bolje finansijske uslove. Zvezdan Terzić je nedavno najavio mogućnost angažmana kvalitetnih stranaca kojima ističu ugovori. Posebno na pozicijama „devetke“ i „desetke“. Puki se uklapa u taj profil... Zvezda sigurno ovog leta dovodi jednog klasičnog centarfora. Stranca ili Nikolu Stojiljkovića, a možda i obojicu ako bude prodat Aleksandar Pešić

Ko prati evropski fudbal poslednjih godina, ovo ime mu svakako nije nepoznato. Reč je o iskusnom napadaču (28 godina) za kojeg se najviše čulo zbog igrača i golova u dresovima Šalkea i Seltika. Trenutno je član Brondbija sa kojim mu ističe ugovor i namera Zvezdine uprave je da ga privuče boljom ponudom od danskog kluba.

Puki je ponikao u klubu KTP gde je u prvom timu debitovao sa samo 16 godina kao veliki talenat finskog fudbala. Dve sezone su mu bile dovoljne da ga spaze skauti Sevilje i da ga dovedu u Andaluziju. Tamo je igrao za B tim, ali u najjačoj konkurenciji nije uspeo da se izbori za mesto. Debitovao je za Sevilju u Primeri kao 18-godišnjak i potom se vratio u domovinu gde je potpisao za Helsinki. Jedna sezona u Finskoj mu je bila dovoljna da postane standardni rprezentativac Finske. Postigao je tri gola u dva meča protiv Šalkea u kvalifikacijama za Ligu Evrope i naterao klub iz Gelzenkirhena da ga kupi.

Šalke je poslednjeg dana prelaznog roka platio 1.500.000 evra Helsinkiju za Pukija i potpisao sa njim trogodišnji ugovor. Posle 47 mečeva i osam golova za Šalke, poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2013. je prešao u Seltik za 2.500.000 evra. Ipak, na Seltik Parku se zadržao samo godinu dana i nije uspeo da se potpuno uklopi. Otišao je u Brondbi na jednogodišnju pozajmicu, da bi ga Danci posle sezone otkupili za 675.000 evra i potpisali sa njim ugovor na tri godine. Prošle sezone je eksplodirao i na 36 mečeva postigao 25 golova. Sjajan je i u ovoj sezoni. Sa 19 golova i 10 asistencija je najzaslužniji što je Brondbi došao na korak od osvajanja dugo čekane titule.

U životnoj je formi i predstavljao bi veliko pojačanje za crveno-bele... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Timu Puki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara