©Starsport
©Starsport

Zvezdin Rus ne želi u nazad u Beograd: Pregovaramo o otkupu, jedan je od najboljih igrača šampionata

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 17:14

Celje, lider šampionata Slovenije, želi da zadrži Egora Pruceva

Aktuelna sezona u Sloveniji bi vrlo lako mogla da postane istorijska s obzirom na to da Celje trenutno zauzima lidersku poziciju uz dvocifreni plus u odnosu na konkurente te je u prilici da ponovi uspeh iz takmičarske godine 2019/20. i trenutno jedinoj tituli u klupskim vitrinama doda još jednu državnu krunu. Aktuelni vicešampion na pauzu je otišao uz seriju od pet vezanih pobeda, a igre tokom priprema nagoveštavaju da će u odličnoj formi dočekati i proleće.

Trka u kojoj imaju 10 poena više od prvog pratioca, odnosno čak 17 u poređenju sa trećeplasiranim Koperom, prilika je za Celje da overi novu evropsku vizu, a u tom projektu rukovodstvo kluba kao važan segment vidi potpis Egora Pruceva.

Izabrane vesti

U potrazi za minutažom Prucev je letos napustio Crvenu zvezdu i kao pozajmljen igrač stigao u Celje, a kako stioje stvari, odluka da zaduži dres slovenačkog kluba ispostavila se kao ispravna s obzirom na to da je igrama u privremenoj sredini naveo rukovodstvo kluba da razmišlja o njegovom otkupu.

Kako je sportski direktor Celja Genadij Golubin istakao u izjavi za ruski Sport ekspres, član Prve lige Slovenije zainteresovan je da otkupi 21-godišnjeg Rusa od Crvene zvezde.

„Klubovi su razgovarali o otkupu Pruceva iz Crvene zvezde, pregovaramo o tome. Egor je jedan od najboljih fudbalera šampionata Slovenije, u vrlo dobroj je formi. Upisao je aasistenciju u prijateljskoj utakmici protiv Prištine, izgleda odlično. Igrač je istakao da želi da ostane u Celju, da zajedno ostvarimo ovosezonski cilj i da se potom okušmo u Evropi", rekao je Golubin.

Celje posle 19 kola zauzima lidersku poziciju u šampionatu Slovenije, sa deset bodova više od Olimoije, prvog pratioca, a Prucev je od dolaskaupisao minute na 17 zvaničnih mečeva uz jedan postignut gol i tri asistencije.



tagovi

Jegor PrucevFK Crvena zvezdaCelje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara