Zvezdin turski paket: Pored Pešića, blizu i Milunović

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 09:32

Čekaju se dva pojačanja u Ljutice Bogdana

Crvena zvezda je dugo lomila i na kraju slomila Aleksandra Pešića. Posle nekoliko rundi razgovora, zaključno sa sastankom posle duela sa Radničkim, iskusni golgeter pristao je da se vrati u srppski fudbal i bude kapitalno pojačanje srpskog šampiona u ovoj sezoni.

Ostala je samo “sitnica”. Crvena zvezda treba da se dogovori sa Karagurmukom oko visine obeštećenja, a kako se može čuti ta stavka ne bi trebalo da bude problem. Rođeni Nišlija je na putu ka Marakani, ali bi Crvena zvezda trebalo da iz Turske dobije kompletan paket.

Izabrane vesti

Pored Aleksandra Pešića blizu povratka na najveći srpski stadion je Nemanja Milunović. Ideja o povratku nekadašnjeg reprezentativca Srbije rodila se posle spoznaje da se njegov klub, turska Alanja, nalazi u velikim finansijskim problemima, i da planira značajnu reduksiju troškova. U preliminarnim razgovorima Milunović je izrazio želju da se ponovo stavi na raspolaganje Dejanu Stankoviću, s obzirom da je na Marakani igrao najbolji fudbal u karijeri.

Prema saznanjima Mozzart Sporta u narednih nekoliko dana u Alanji će sa lokalnim guvernerom biti održan ključni sastanak. U slučaju da dođe do značajnog smanjenja budžeta, Milunović će dobiti čiste papire i kao slobodan igrač stići na Marakanu. Njegov dolazak dao bi dodatne taktičke mogućnosti Dejanu Stankoviću, čak i da formaciju sa trojicom štopera izabere kao standardnu. Makar dok Strahinja Eraković bude u klubu.

Imala je žarku želju prošlog leta da zadrži Milunovića, ali se posle isteka ugovora bivši štoper BATE Borisova odlučio za Tursku usled odlične finansijske ponude, kao i zasićenja u crveno-belom dresu. Njegov odlazak, kao i onaj Miloš Degeneka, inicirao je igrački rast Strahinje Erakovića, ali su se navijači s pravom pitali kako bi u tandemu delovali Aleksandar Dragović i Milunović.

Da ne govorimo o tome da je Crvena zvezda sa popularnim Đedom bila mnogo ubojitija u ofanzivnom prekidu.

Imao je i veliku ulogu u svlačionici crveno-belih i to nijedan igrač neće kriti u neformalnim razgovorima. Čak će reći da je klupsko rukovodstvo crveno-belih moralo da učini sve da ga zadrži i pored korona dugovanja, koji su bili prepreka prilikom pregovora oko novog ugovora.

Ipak, Zvezda je i bez Milunovića nastavila da diže standarde, dok je iskusni Srbin imao lepu sezonu u Alanji. Posebno tokom jeseni kada je bio jedan od najbolje ocenjenih igrača turskog prvenstva. Bio je prilično standardan u Alanji odigravši 32 meča u svim takmičenjima, uz jedan postignuti gol.

 


tagovi

Aleksandar PešićNemanja Milunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara