Zvezdina 15. u nizu: Gobeljićev šou pozvao Delije u Salcburg (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.08.18. | 22:26

Crveno-beli uz dosta muke savladali Čukarički – 2:1

Zvezda su mučila, Zvezda je krvarila, ali je pred utakmicu decenije upisala 15. uzastopnu pobedu u prvenstvu! I onako zagrejane Delije u Salcburg je pozvao spektakularnim prodorom i pogotkom Marko Gobeljić. Kada je kiks protiv Čukaričkog bio viđen, dobri đak Vladana Milojevića je napravio potez karijere. Trkom antilope ostavio je iza sebe trojicu igrača Čukaričkog, a potom preciznim udarcem zadržao crveno-bele na maksimalnoj koti – 2:1. Bio je to toliko jak potez da je zatamneo slabiju partiju crveno-belih za koju su u dobroj meri zaslužni gosti sa Banovog brda.


CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 2:1
/Srnić 53, Gobeljić 72 - Tedić 67/

Izabrane vesti

Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca: 7.612
Sudija: Danilo Grujić

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Savić, Babić, Terzić - Jovančić, Jovičić (od 59. Meleg) - Srnić (od 83. Kafu), Simić, Jevtović (od 70. Ben) - Pavkov.

Čukarički: Stevanović - Đorđević, Puškarić, M. Stevanović, Birmančević (od 70. Kajević), Bogosavac, Kopitović, Ovusu, Zorić (Šarić), Docić, Tedić (od 77. Mudrinski). 


Čukarički se predstavio u Ljutice Bogdana kao tim željan igre i nadigravanja. Želeli su učenici Sime Krunića da se „pošibaju“ i dugo su držali crtu kombinovanom sastavu Crvene zvezde. U hrabrom poduhvatu zaustavio ih je Gobeljić i tako poništio pogodak Tedića. Koliko su gosti mučili šampiona najbolje ilustruje činjenica da je Vladan Milojević morao da posegne za brzinom El Fardu Bena. Morala je Zvezda da uloži mnogo resursa kako bi na pleća oborila goste, ali sigurno je ostalo dovoljno snage za meč u Mocartovom gradu. Tamo će se igrati za slavu, besmrtnost i silne milione evra.

Trener Brđana Simo Krunić, svestan da se Crvena zvezda nalazi u sendviču utakmica sa Salcburgom, poslao je na travu Marakane tim koji nimalo nije respektovao aktuelnog šampiona. Čukarički nije ustuknuo, niti je kombinovanoj postavi crveno-belih dao posed. Gosti su presingom mučili poslednju liniju, sredinu je dobro krpio kapiten Docić, dok se supertalentovani Tedić uvaljivao u krilo Vujadinu Saviću.

Posledica nešto hrabrijeg opredeljenja Brđana bila je utakmica atipičnog tempa za srpske uslove. Sve je pucalo od duela na sredini terena i jakih „ulazaka“. Čukarički je napravio nekoliko solidnih pokušaja, ali je uspeo da razgradi ofanzivni potencijal crveno-belih.

Napadač crveno-belih Milan Pavkov imao je dobru šansu posle proigravanja Simića u 15. minutu. Njegov udarac glavom pokupio je golman Stevanović. Ostatak poluvremena najistureniji igrač crveno-belih bio je odsečen. Levu stranu napada Crvene zvezde odsekao je Ovusu koji nije pružao mogućnost Terziću da pomaže Jevtoviću. Dakle, mnogo borbe – malo, jako malo ozbiljnih prilika. Crveno-beli nisu uspeli bez inspirativnog pojedinca da uznemire tandemsku igru Kopitovića i iskusnog Puškarića, kojima je povremeno znalački pomagao Bogosavac.

Brđani, međutim, nisu ostali dosledni sebi. Čim je počelo drugo poluvreme gosti su se previše približili Nemanji Stevanoviću. Nekoliko opasnih šuteva bili su nagoveštaj mata. Loptom iz okreta ka Aleksi Terziću, Veljko Simić je „polomio“ čitavu odbranu gostiju. Usledila je hladnokrvana asistencija ka Srniću kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Zadovolji su se tim vođstvom crveno-beli. Trener Vladan Milojević je izvukao osigurača Branka Jovičića. Dovoljno da Brđani osete prazninu u veznom redu crveno-belih. Izjednačili su posle prekida i fine reakcije Tedića. Sve je mirisalo na kiks crveno-belih. Posebno što je Čuka delovala stabilno. Ali trenutak Gobeljićeve inspiracije razgalio je Marakanu.

Delije su od tog trenutka počele da se zagrevaju za ono što sledi – 90 minuta bitke za Ligu šampiona.

SRBIJA 1 - 6. KOLO:

Petak

Proleter - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Eze 47/

Subota

Bačka - Radnik 1:0 (1:0)
/Gavrić 25/

Rad - Mladost 1:1 (1:1)
/Marinković 13 - Jovanović 33/

Radnički Niš - Napredak 3:3 (1:1)
/Stanisavljević 44pen, Haskić 75pen, Pankov 80 - Samjuel 29, Vukanović 71, Ndiaje 86/

Crvena zvezda - Čukarički 2:1 (0:0)
/Srnić 53, Gobeljić 71 - Tedić 66/ 

Nedelja

19.30:  (9,50) Mačva  (4,80)  Partizan (1,30) 
20.00:  (2,70) Dinamo Vranje  (2,80)  Zemun (2,85) 
20.00:  (1,80) Voždovac  (3,35)  Spartak (4,40) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Starsport


tagovi

Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara