Rišairo Živković (Reuters)
Rišairo Živković (Reuters)

Zvezdina ponuda Rišairu: 360.000 evra godišnje sa tendencijom rasta

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.08.21. | 19:28

Turci mu nude duplo veći novac

Crvena zvezda čeka, Rišairo Živković lomi.

Srpski šampion je u ofanzivi na potpis Holanđanina srpskog porekla i posle konkretnih pregovora i ponude čeka da on donese konačnu odluku.

Izabrane vesti

Nekadašnji fudbaler Ajaksa je minulog vikenda boravio u Beogradu na pregovorima, u društvu Duška Tošića je gledao prvenstveni okršaj na Marakani protiv TSC-a posle čega se selo za pregovarački sto. Generalni direktor Zvezdan Terzić je sa Živkovićem i njegovim zastupnicima sedeo do dva ujutru u jednom prestoničkom restoranu i tom prilikom mu izneo viziju kakva ga uloga čeka, zašto bi Crvena zvezda trebalo da bude njegov izbor ali i ono što je najvažnija stvar u svim pregovorima - finansijsku ponudu.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, Zvezda je Živkoviću ponudila ugovor vredan 360.000 evra u prvoj sezoni, sa tendencijom rasta u narednim godinama ako obe strane budu zadovoljne. U pitanju bi bio trogodišnji ugovor. Maksimalna zarada Živkovića u trećoj godini bi mogla da dođe do 420.000 evra.

Da je novac presudan faktor u Živkovićevom izboru, pregovori za Zvezdu bi već bili neuspešno okončani jer Holanđanin ima duplo bolju ponudu (700.000 evra godišnje) od jednog turskog prvoligaša. Ali njega pored finansijskog, zanima i fudbalski aspekt.

I to je ono što najviše lomi nekadašnjeg đaka Groningena. Skeptičan je prema kvalitetu srpskog fudbala i domaće u lige u kojoj bi igrao. Posle pregovora je otputovao za Groningen gde mu živi porodica. Obećao je da će u narednih nekoliko dana dostaviti odgovor posle konsultacija sa ljudima iz najbližeg okruženja kada mu se slegnu utisci iz Beograda. Na Marakani su uradili ono što je do njih i svakog časa čekaju odgovor iz Holandije.

Živkoviću je Zvezda kao klub primamljiva destinacija, igranje u Evropi je takođe ozbiljan mamac i ako ga ne odbije ambijent domaćeg fudbala i ovdašenjeg slabog prvenstva, trebali bi da stigne potvrdan odgovor i da Holanđanin bude pojačanje za evropsku jesen.

Zvezdi je potreban takav profil igrača. Krilo koje će doneti preko potrebnu brzinu sa kojom sadašnji tim kuburi. Opcija je i Nikola Čumić iz Olimpijakosa, ali grčki šampion je odredio visoku otkupnu cenu od 1.000.000 evra posle pozajmice. Živković je slobodan igrač i Zvezda ne bi morala da plaća obeštećenje osim pomenute plate koja ne spada u rang visokih s obzirom na trenutni platni spisak. Još ako bi Zvezda ostavrila plan da se do kraja prelaznog roka reši Loisa Dionija i Filipa Falka koji su među plaćenijim igračima u klubu, budžet bi se prilično rasteretio i Živkovićev angažman se ne bi osetio.

Rišairo Živković ima 24 godine i ponikao je u Groningenu iz kojeg ga je Ajaks doveo za 2.150.000 evra kao jednog od većih talenata holandskog fudbala. Ali nepredvidiv temperament i bubice van terena su ga koštale karijere u Ajaksu kod Franka de Bura pa je prebačen u B tim. Bio je na pozajmicama u Utrehtu i Viljemu, da bi ga 2017. kupio belgijski Ostende za 1.200.000 evra. Za dve sezone u Belgiji je rehabilitovao karijeru i obezbedio transfer u kineski Čangčun Jatai u kojem je dao 15 golova na 25 mečeva. Potom je kratko bio na pozajmici u Šefild Junajtedu i odigrao pet utakmica u Premijer ligi da bi prošle zime otišao na pozajmicu u kineski Guangdžou R&F. Ovog leta mu je istekao ugovor sa Kinezima i slobodan je u izboru nove sredine.



tagovi

Rišairo Živkovićletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara