Ričmond Boaći je i dalje najskuplja investicija
Ričmond Boaći je i dalje najskuplja investicija

Zvezdine milionske kupovine: Ivanić bingo, ostali razočaranja

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 09:41

Veruju na Marakani da će im se angažovanje Nemanje Motike i Edmunda Ada višestruko isplatiti

Crvena zvezda nije zvanično obelodanila transfere Nemanje Motike i Edmunda Ada, ali na Marakani nemaju dilemu da će krilni fudbaler Bajerna i Šerifov adut u Ligi šampiona vrlo brzo podići crveno-beli dres. Uostalom, Nemanja Motika je već doputovao u Beograd, gde bi danas trebalo da prođe lekarske preglede i potom se obaveže na četvorogodišnju vernost Crvenoj zvezdi. Sa Tiraspoljom se razmenjuju faksovi i užurbano se radi na angažovanju reprezentativca Gane kako bi bio prijavljen za takmičenje u Ligi Evgrope.

Posle prodaje Marka Lazetića u Milano i Njegoša Petrovića u Granadu, rukovodstvo crveno-belih odlučilo je da investira ozbiljan novac u jačanje igračkog kadra. Samo na obeštećenja za Motiku i Edmunda Ada crveno-beli će potrošiti tri miliona evra. Jasno je da će šampionska titula biti prioritet, bez obzira na zaostatak u odnosu na Partizan od pet bodova.

Izabrane vesti

Omladinskii reprezentativac Srbije i član Šerifa ući će u društvu milioskih trtansfera Crvene zvezde, u poslednje četiri godine kada je počeo evropski uspon.

I dalje je najskuplji Zvezdin projekat, od kada je aktuelno rukovodstvo u klubu, Ričmond Boaći. Reprezentativac Gane vratio se na Marakanu poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2018. godine, posle eliminacije Salcburga i ulaska u Ligu šampiona. Godinu i po dana prodat je kineskom Đangsuu za pet miliona evra. Crveno-beli su se odrekli druge rate u iznosu od 2,5 miliona evra i vratzili u klub jednog od najboljih napadača u novijoj istoriji.

Problem je što Boaći u drugom mandatu nije bio ni bleda senka igrača iz perioda kada je redovno postizao golove za Crvenu zvezdu u Evropi i domaćoj ligi. Mučio se sa povredama i slabom fizičkom spremom.

Na Marakani je zakazao i dugo čekani Argentinac Mateo Garsija plaćen Las Palmasu 2.200.000 evra. Imao je blistav početak u Bernu, dao i fantastičan pogodak u Novom Sadu... Potom se ugasio. Izgubio je mesto u startnoj postavi, odbio transfer u argentinski Rasing kojim bi Crvena zvezda povratila uložena sredstva. Odlučio se za Aris koji je srpskom šampionu pokrio polovinu ulaganja.

Nemanja Motika, koji se nalazi u Beogradu, biće plaćen u rangu Miloša Degeneka. Zvezda je vratila reprezentativca Australije za milion i po evra, ali je istina da je potraživala određeni novac od Al Hilala.

Apsolutno najveći dobitak je Mirko Ivanić. Mesec dana trajali su pregovori rukovodstva Crvene zvezde sa BATE Borisovom oko angažovanja nekadašnjeg kapitena Vojvodine. Početak je bio sumoran, ali je pod komandom Dejana Stankovića, Mirko Ivanić opravdao svaki uloženi cent. Poslednje dve sezone je najbolji igrač srpskog šampiona.

Za sada novac nije opravdao Filipo Falko plaćen 1.200.000 evra Lečeu, ali će imati šansu, poput Ivanića, da se iskupi. Holanđanin Radživ Van La Para je ubedljivo najveći promašaj.

ZVEZDINE NAJVEĆE KUPOVINE OD 2018. GODINE

Ričmond Boaći 2.500.000

Mateo Garsija 2.200.200

Milš Degenek 1.500.000

Nemanja Motika 1.500.000

Mirko Ivanić 1.300.000

Filip Falko 1.200.000

Radživ Van La Para 1.200.000

Goran Čaušić 1.000.000


tagovi

Ričmond BoaćiMateo GarsijaRadživ van la Para

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara