©Star Sport
©Star Sport

Zvezdini reprezentativci: Benov het-trik za 26 minuta, Borjan slavio, Dragoviću neprijatno u Haifi

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.09.21. | 08:09

Kanga odigrao dva zahtevna meča u kvalfikacijama, Degenek bio na poštedi

Stavljen je pečat na septembarski prozor kvalifikacija, pa je došao trenutak da se kompletna fudbalska javnost prebaci na klupski fudbal, koji će do kraja meseca doneti brojna uzbuđenja. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković u protekle dve nedelje nije mogao da računa na značajan broj prvotimaca, koji su imali obaveze po raznim selekcijama. Srpski šampion u ovom trenutku nema nijednog seniorskog reprezentativca Srbije, ali ih zato ima po selekcijama drugih država. Milan Borjan je vojevao kvalifikacione bitke sa Kanadom, Aleksandar Dragović sa Austrijom, a Gelor Kanga sa Gabonom. Benovi Komori su igrali dva prijateljska meča, dok je Miloš Degenek oba okšaja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo svoje Australije, protiv Kine i Vijetnama, presedeo na klupi za rezervne igrače.

Degenek se ekspresno vratio sa reprezentativnog putovanja, pa je još juče bio sa ekipom na popodnevnom treningu. Milan Borjan je svoj poslednji meč odigrao tek sinoć, pa ostaje da se vidi kad će se pridružiti ekipi, ali je jasno će biti izuzetno zadovoljan, s obzirom da je ostvario veliku pobedu nad El Salvadorom u Torontu (3:0) i zajedno sa saigračima pokazao da je u stanju da napadne plasman na Mundijal. Borjan je u rasponu od samo šest dana branio protiv Hondurasa, SAD i El Salvadora, posle čega sledi i nimalo lagan put nazad, pa neće biti iznenađenje ukoliko ga Stanković bude poštedeo protiv Proletera iz Novog Sada (subota, 20.00) i odmorio za mečeve sa Bragom i Partizanom.

Izabrane vesti

DRAGOVIĆEV NESREĆNI 33. MINUT

Aleksandar Dragović je doživeo dva neprijatna poraza sa Austrijom u kvalifikacijama, što je značajno umanjilo šanse selekciji Franka Fode da se nađe na Svetskom prvenstvu. Dragovića prvobitno nije bilo u timu protiv Moldavije 1. septembra, koju je Austrija rešila u svoju korist rezultatom 2:0, dok je u narednom meču protiv Izraela igrao samo u prvom poluvremenu. Iskusni štoper, kao i ostatak ekipe, neće po dobrom pamtiti gostovanje u Haifi, gde je Austrija poražena sa 2:5. Dragović se na tom meču u potpunosti uklopio u sivilo kompletne odbrane i napravio kardinalnu grešku na sredini terena u 33. minutu, posle čega je Eran Zahavi postigao treći gol za Izrael. Foda je na poluvremenu promenio formaciju i napravio taktičku izmenu, pa je Dragović ostao u svlačionici, ali uvođenje vezista Lusa Šauba nije ništa izmenio po pitanju konačnog rezultata. Zvezdin štoper je tri dana kasnije značajno popravio utisak, odigrao je svih 90 minuta protiv Škotske, ali je Austrija doživela neprijatan poraz od 0:1.

Komorska Ostrva su već eliminisana na putu ka Kataru, pa je ovaj reprezentativni prozor bio orjentisan na prijateljske mečeve. Komori su odmah deklasirali Sejšele sa 7:1, a Mohamedu el Fardu Benu je bilo dovoljno 26 minuta da upiše het-trik. Ben je ušao u 56. minutu na teren, pri rezultatu 4:0, a potom se do 82. minuta tri puta upisao u strelce. U drugom meču Komori su savladali Burundi sa 1:0, uz gol Hamadija Komba.

Kangin Gabon je osvojio samo bod u dva kvalifikaciona meča, čime je već na startu ove runde kvlaifikacija ozbiljno umanjio šanse za prolazak dalje. Zvezdin vezista je odigrao 90 minuta u porazu od Libije (1:2), a onda još 65 minuta protiv Egipta (1:1). U afričkim kvalifikacijama za Mundijal učestvovao je i Ričard Odada, Zvezdin igrač na pozajmici u Metalcu. Mladi defanzivni vezista je ostavio više nego pozitivan utisak na premijernim mečevima za seniorski tim Kenije, a posebno na debiju protiv Ugande (0:0), gde je proglašen za igrača utakmice. Ni na gostovanju njegove selekcije Ruandi takođe nije bilo pobednika (1:1), ali Kenija još uvek ima šanse da se upusti u borbu za plasman na završni turnir, pošto vodeći Mali ima samo dva boda više.

GODRIĆ U MLADOJ, ERAKOVIĆ DO 20, LAZETIĆ I STANKOVIĆ DO 19 GODINA

Kao što smo rekli, crveno-beli nisu imali igrače u seniorskoj reprezentaciji Srbije, ali su mlađe selekcije bile prepune Zvezdine dece. Od aktuelnih prvotimaca u mladoj selekciji Srbije bio je golman Miloš Godrić, dok se selekciji do 20 godina i selektoru Aleksandru Rogiću na raspolaganje stavio Strahinja Eraković. Treba napomenuti da je u ovoj selekciji bio i Andrija Radulović, koji ove sezone igra u Grafičaru. Najveći broj Zvezdine dece bio je prisutan u omladinskoj selekciji, koju je na turniru "Stevan Ćele Vilotić" predvodio selektor Dejan Branković. Od Zvezdinih prvotimaca u ovom timu su se našli Marko Lazetić i Nikola Stanković, ali i još sedmorica igrača iz Grafičara. To su braća Mituljikić, zatim golman Ćopić, defanzivci Lazić i Despotovski, vezista Knežević i napadač Gluščević. Ova selekcija je osvojila turnir pobedom nad Mađarskom u finalu (1:0). Prethodno je savladan Azerbejdžan sa 2:1, a potom deklasirana Budućnost, u meču u kojem su blistala braća Mituljikić, a u strelce se upisao i Lazetić.


tagovi

El Fardu BenAleksandar DragovićMilan BorjanMiloš DegenekGelor Kanga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara