Ako može da ga baci na zadnjicu, valjda će ga i pobediti: Micić nagovestio Durentu šta ga čeka na OI

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 02:41

Jedna od uverljivijih partija srpskog pleja otkako je zadužio dres Šarlota

Imamo pravo da se nadamo. Da maštamo. Vala imamo i zbog koga. Osim Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića, koji igraju barabar sa Amerikancima, a čak su od mnogih bolji, pojavio se dokaz da bi na slilčnom nivou mogao da bude i Vasilije Micić, u susret Olimpijskim igrama u Parizu, gde ćemo, valjda, napasti medalju kao vicešampioni planete.

Velike ambicije imaće i Sjedinjene Američke Države, ionako na olimpijski turnir redovno šalju najbolje što imaju, na poslednjem spisku je i ime Kevina Durenta, jednog od najpreciznijih šutera sveta u poslednoj deceniji. E, taj Durent je shvatio šta bi moglo da mu se desi ako potceni Vasu Micića kao što se čini da je uradio tokom gostovanja njegovog Finiksa u Šarlotu. Sansi jesu dobili meč (107:96), međutim, Durentu je poslato upozorenje da će morati ozbiljnije da shvati bivšeg lidera Anadolu Efesa.

Izabrane vesti

Reputaciju stečenu u Evroligi Vasa polako demonstrira u NBA. Samo što Durent ne zna šta je evroligaška košarka. Ne zanima ga. Legitimno. Verovatno do pre nekoliko meseci nije čuo ni za Micića. Onda je došao na „upoznavanja“. Nimalo prijatnog za nekadašnjeg asa Golden Stejta, pošto ga je pred kraj prve četvrtine Vasa poslao na parkat. Taj trenutak kad često argogantni, prepotentni, svojeglavi Durent zadnjicom dodiruje pod i čitava večnost mu je potrebna da bi ustao, dok Micić u naletu genijalnosrti vara i njegovog kolegu Bredlija Bila je toliko očaravajući da baca senku i na rezultat i na sve ostalo. Niti Šarlot može bolje od donjeg doma tabele Istočne konferencije, niti je Finiksu ugroženo mesto u doigravanju. Može biti i da se Durent opustio, ali ko će sad zalaziti u razloge njegovog posrnuća, kad je lepo videti ga dole.

Baš kao što je lepo videti Vasu kako uživa u košarci. Bio je najbolji akter svog tima i uz Devina Bukera najefikasniji pojedinac utakmice (21 poen). Prvi put otkako je preleto Atlantik spojio je dve utakmice na kojima je ubacio više od 20 poena. Protiv Memfisa 25 u pobedi, sad četiri manje, međutim, protivnik je bio daleko snažniji.

I u takvim okolnostima Vasa je našao način da se em zabavi, em podigne nivo igre. Još da onako nasamari Kevina Durenta da ovaj do kraja nije mogao da se „sastavi“. Može biti da je baš zbog bauljanja po parketu as Finiksa ostao samo na 13 poena, uz čak deset promašaja iz igre. Daleko ispod sezonskog proseka od 28,3 poena po meču.

Micić je osmi put uzastopno bio dvocifren (sedam od 12 za dva, sedam od devet sa linije penala), što može da raduje sve u Šarlotu, ali i selektora Svetislava Pešića. Samo da potraje.

Aleksej Pokuševski je dodao četiri, a bivši šuter Partizana, Davis Bertans jedan poen za Šarlot, dok je Devin Buker predvodio goste (21), koji su bolje šutirali trojke (11 od 38, za razliku od Hornetsa koji su ubacili samo šest iz 37 pokušaja).

Mada, pomalo smo zaboravili da košarka nije samo statisatika. Ima nešto u umetnosti pokreta. I zato opet: Vasa protiv Durenta. Ovo neće dosaditi tako brzo...

A onda i iz ovog ugla...


NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Šarlot – Finiks 96:107

/Micić 21 – Buker 21/

Detroit – Majami 95:108

/Fontekio 24 - Adebajo 22/

Toronto – Orlando 103:113

/Trent 31 – Vagner 19/

Nju Orleans – Los Anđeles Klipers 112:104

/Vilijamson 34 – Džord 26/

San Antonio – Denver 106:117

/Souhan 19 – Jokić 31/

Juta – Atlanta 124:122

/Džordž 25 - Mari 33/



tagovi

Šarlot HornetsVasilije MicićAleksej PokuševskiNBA ligaKevin DurantFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara