Selim Fofana iz Podgorice na meču protiv Zlatibora (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Selim Fofana iz Podgorice na meču protiv Zlatibora (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Aktuelni šampion zaustavljen na prvom koraku: Zlatibor izgubio od Podgorice u četvrtfinalu ABA 2 lige

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 16:16

Od Borac Mozzarta zavisi da li će Srbija imati pet predstavnika u ABA ligi

Košarkaši Zlatibora su minule sezone napravili sjajan uspeh osvajanjem ABA 2 lige, ali zbog propozicija takmičenja nisu ostvarili direktan plasman u ABA ligu, već su igrali u baražu protiv Borca iz Čačka i izgubili. Ove su zaustavljeni na prvom koraku, pošto su kao branilac titule izgubili u četvrtfinalu završnog turnira od Podgorice - 89:64.

Ekipa Nebojše Bogavca je napravila veliko iznenađenje i ubedljivo savladala sastav Strajina Nedovića. Podgoričani su čitavom tokom susreta bili u prednosti, već sredinom drugog kvartala vodili sa 22 razlike, a kada je posle nekoliko minuta igre u odlučujućem razlika iznosila 24 poena, sve je bilo jasno.

Izabrane vesti

Podgoričane je ka polufinalu predvodio pozajmljeni igrač Mege, Luka Bogavac, sa 20 poena. Dabl-dabl sa po 10 poena i asistencija ubeležio je Ludovik Bejhurst, ali je igrač utakmice bio Selim Fofana sa 19 poena i indeksom 24. Dvocifren je sa 12 poena bio i Danilo Brnović.

U ekipi Zlatibora 17 poena Džordana Votsona, poen manje dodao je Brano Đukanović, dok je do 14 brojao Nemanja Protić.

S ozbirom da Srbija više nema predstavnika u borbi za trofej ABA 2 lige, sve oči uprte su u Borac Mozzart. Ekipa iz Čačka u poslednjem kolu ABA lige gostuje u Podgorici ekipi Budućnosti, a ima isti učinak kao MZT na dnu tabele (6-19). Sastav iz Skoplja dočekuje Cibonu. Ekipa Dejana Mijatovića ima bolji učinak u međusobnim duelima sa Makedoncima, ali i daleko teži zadatak u finalnoj rundi. U slučaju poraza, završiće na poslednjem mestu na tabeli i direktno ispasti u niži rang, što će Srbiju ostaviti sa četiri tima u elitnom rangu regionalne takmičarske piramide.

ABA 2, PLEJ-OF - ČETVRTFINALE

Podgorica - Zlatibor 89:64

/Bogavac 20 - Votson 17/

Krka - Sutjeska U TOKU

18.00 (1,85) Helios (-20,5) Pelister (1,85)

21.00 (2,30) Borac Banjaluka (14,5) Široki Brijeg (1,70)



tagovi

KK Zlatibor ČajetinaKK PodgoricaABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara