(Star sport)
(Star sport)

Alba ostaje u Evroligi? Predstavila dokument sa garancijama za narednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 19:13

Nemci nemaju nameru da se spuštaju u Evrokup

Ko će sve učestvovati u Evroligi sledeće sezone i sa koliko klubova će se igrati, još nije poznato. Ali, da ćemo Albu opet gledati u evroligaškom društvu, šanse su velike.

Iako se spekulisalo da bi tim iz Berlina mogao da se sledeće sezone preseli u Evrokup jer je teško parirao evroligaškoj eliti, to se izgleda neće desiti. Alba je predstavili Evroligi dokument potpisan od strane njenog bivšeg direktora Đordija Bertomuea u kojem se jasno potvrđuje da nemački klub ima garantovanu evroligašku licencu i za sezonu 2024/25.

Izabrane vesti

Podsetimo, 13 klubova ima zagarantovane licence. To su: Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Olimpija, Žalgiris, Bajern i Asvel.

Monako je plasmanom u plej-of ove sezone takođe obezbedio igranje u Evroligi za sledeću, a skoro je izvesno da se licenca sprema i Virtusu iz Bolonje. Dodajmo tu osvajača Evrokupa koji će sigurno biti iz Francuske (Burg ili Pariz) i ostaju još dva upražnjena mesta. Jedno bi trebalo da pripadne osvajaču ABA lige, a prošle sezone je mesto dobio i finalista. Međutim, pozivnici se nada i Valensija. Spekulisalo se ranije i o pozivu timu iz Londona…

Kao i često put do sada, u Evroligi se mnogo toga ne zna do samog kraja. Za desetak dana je zakazan sastanak deoničara Evrolige na kojem bi mogla da bude doneta odluka o broju učesnika, eventualnom proširenju na 20 klubova i konačno imenima učesnika.

Ili će se opet sve prolongirati dok traju procene, lobiranja, nagađanja…


tagovi

Alba Berlin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara